Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb ik borderline?

In het kort:

  • Wanneer je borderline hebt breng je jezelf vaak in problemen door te impulsief te handelen.
  • De stemmingswisselingen die bij borderline horen brengen je vaak in conflict met mensen.
  • Mensen met borderline hebben vaak een chaotisch leven.
  • De chaos in je leven als gevolg van borderline kan ertoe leiden dat je mentale problemen oploopt zoals suïcidale gedachten.
  • Borderline heeft een grote impact op naasten.
  • Medicijnen en de juiste therapie kan voor een vermindering van de klachten van borderline zorgen.

Deze tekst is bedoeld voor mensen die twijfelen of ze borderline hebben. Mensen met borderline zijn erg impulsief en brengen zichzelf daarmee vaak in de problemen. Door hun stemmingswisselingen (woedeaanvallen, verdriet, angst, dolgelukkig voelen) raken ze ook gemakkelijk in conflict met anderen. Borderlinepatiënten lopen regelmatig vast in hun chaotische leven en kunnen daardoor suïcidaal worden, depressief, doen aan zelfverwonding of verslaafd raken. Ook op het leven van hun naasten heeft de aandoening grote impact. Met medicijnen en de juiste therapie kunnen de symptomen worden verminderd. Doe nu de test om te kijken of je lijdt aan borderline. Geef bij iedere stelling aan of deze wel of niet op jou van toepassing is.

Let op: Deze zelftest is slechts een indicatie voor borderline, ga voor een volledige dianose naar de huisarts. 

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -