Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over alcoholisme. Kies een discussie en geef je mening!

Verder lezen
 • Alcoholverslaving en gevolgen omgeving

  Hoe meer je drinkt, hoe meer je op den duur kunt hebben. En het klinkt natuurlijk leuk dat je 'veel moet drinken om iets te voelen', maar eigenlijk is het een gevaarlijk signaal. Het is net als met pijn. Als je niet meer luistert naar de natuurlijke signalen van je lichaam, loop je het risico jezelf onnodig te beschadigen. Het heeft dan ook geen zin om door te drinken tot je lichaam iets aangeeft. Tel dan liever het aantal glazen dat je tot je neemt. Want alcohol is verslavend en brengt schade toe aan je organen en je psychische toestand. Het kan ook leiden tot problemen op het werk, met vrienden en familie.

  361reacties | Laatste reactie door borus op 10 december 2018 16:00
 • Ben jij een gelegenheidsdrinker?

  Alcohol: de één drinkt het nooit, een ander trekt standaard een flesje wijn open bij het eten. Veel mensen bestempelen zichzelf als 'gelegenheidsdrinker', oftewel, als ze wat drinken is dat vooral op feestjes of speciale gelegenheden.

  22reacties | Laatste reactie door Molletje1968 op 16 juli 2016 11:04
 • Hoe ga je om met een alcoholverslaafde?

  Bijna niemand zal vreemd opkijken als er op een feestje alcohol gedronken wordt. Alcohol is in onze omgeving geaccepteerd als een sfeerverhogend middel. Het kan daarom erg moeilijk zijn om te zien dat iemand verslaafd is. 

  28reacties | Laatste reactie door Nina op 12 januari 2020 23:20
.
- Advertentie -
- Advertentie -