Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voel je je beter met bepaalde voedingsmiddelen?

De één gelooft er niet in, maar anderen zweren erbij: de kracht van bepaalde voedingsmiddelen om je een beter gevoel te geven. Chocolade is een bekend voorbeeld: daar zou je je gelukkig van gaan voelen. Maar ook groente en fruit zouden een gelukkigmakende werking hebben door de anti-oxidanten die erin zitten. 

Eenzelfde werking heeft vis, door bepaalde vetten die het bevat. En zo zijn er veel voedingsmiddelen die een bijzondere werking krijgen toegedicht: knoflook en oesters zijn lustopwekkend, gember stilt darmkrampen, kip helpt bij hartkloppingen

Geloof jij in de kracht van bepaald eten? En pas je je eetpatroon er ook op aan?

Terug naar het begin

Reacties

 • Anouk van Duren

  03 januari 2010 18:46

  Zeker kun je je beter voelen dmv extra voedingsmiddelen,mits je ze goed gebruikt en tevens consequent gebruikt!!
  Veel mensen proberen het eens, maar vergeten soms de supplementen of proberen het niet lang genoeg.. Daarnaast is het ook zeker noodzaak dat je daarnaast ook aan beweging doet, voldoende water drinkt en verder ook op je \'gewone\' voeding let!

  Groet,
  Anouk van Duren
  Welzijnspraktijk Zutphen

  • Yvonne

   03 januari 2010 13:50

   Ja wanneer je min. 300 gr groente, min. 2 stuks fruit, 2 x een melkproduct, water drinkt, vetten minimaal maar absoluut nodig in vloeibare vorm neemt en dit alles als basis gebruikt aanvult met royale( verzadigd maar niet te veel) porties koolhydraten zoals: rijst aardappelen pasta brood en matig bent met vlees en kaas en weinig of geen koeken chips patat alcohol etc etc tussendoor neemt heeft je lichaam voldoende eten en blijft de verbranding ook doorgaan waardoor je je al na 1 week superfit gaat voelen als je dan ook nog beweegt wandelen fietsen alles als het maar bij je past voel je je een ander mens.
   Je hebt geen hongerig gevoel als je tijdens je 3 maaltijden genoeg trage suikers neemt en als tussendoortjes kiest voor bv indische cake, cracottes, yoghurt, fruit etc.
   Als je alles kunt eten op een goede manier heb je daar niet alleen lichamelijk baat bij maar ook geestelijk.

   • passemier greta

    09 augustus 2009 21:57

    natuurlijk voel ik mij beter met dagelijks fruit en groenten te eten maar ik heb een vraag:zijn de suikers in fruit goed voor de gezondheid ,kun je er teveel van hebben ?

    • E-zine24

     03 november 2005 17:06

     Dat beeld je zelf in, dat je je met bepaalde voedingsmiddelen beter voelt. Nu ik heb dat ook bij bepaalde voedings middelen, dat ik me er bij beter voel. De verpakkingen van de voedingsmiddelen die leiden ertoe dat ik dan eerder iets koop wat gezonder is.

     • Voedingkju

      29 april 2005 16:34

      Ja ik voel me bij bepaalde voedingsmiddelen beter en fitter, bijvoorbeeld bij Proviat,(dat is een soort yoghurt),toetje en daardoor voel ik me beter bij, en ook bij becel yoghurt drink.

      • Yvon

       26 juli 2004 22:36

       Ingrid, ik zou van jou weleens willen weten wat voor voedingssupplement jij gebruikt. Zou je dat hier willen zetten of anders naar me willen mailen? Mijn e-mail is: xynnie@freemail.nl

       • Ingrid

        21 juli 2004 02:00

        Hoi, mijn naam is Ingrid en ik eet sinds kort ook bewust! Ja bewust dmv een wetenschappelijk voedingssupplement. Sommige mensen walgen van het product. Best! Des te meer blijft er over voor mij, hahaa! Want ik voel me vele malen fitter en na het sporten heb ik geen spierpijn meer. En dieten? Voor mij niet meer, dat is over en uit. Maar ik ben wel 10 kilo afgevallen zonder greintje pijn en daar teken ik voor :-)

        • janneke

         13 mei 2004 02:00

         Hai, ik ben Janneke, ik ben 23 jaar en sinds ik biologisch eten koop (bij de groene tuin) voel ik mij stukken beter! Ik heb veel meer energie, vooral mijn vriendje is daar blij mee want ook ons seks leven is er op vooruitgegaan. Ik heb nu ook een bepaalde kruidenthee gebruikt en daarmee voel ik mij ook stukken beter ik kan nu veel beter slapen.

         • Tony van der Groep

          04 november 2003 01:00

          Halo, ik ben Tony, en ik geloof dat gezonde voeding veel problemen kan voorkomen, en ook de schade van ongezond eten in veel gevallen kan herstellen,of verlichten, zoals diabetes, overgewicht,drukke hyperactieve kinderen(adhd), darmproblemen, hoge bloeddruk enz.
          Zelf was ik te zwaar en heb een whiplash, waardoor ik veel beperkingen heb, zoals bijv. vermoeid, dubbelzien, veel pijn, concentratieproblemen enz.
          Doordat ik Herbalife ben gaan eten raakte ik mijn overgewicht kwijt, wat me op andere manieren niet lukte, maar wat mij ook opviel dat ik die slopende vermoeidheid kwijtraakte, mijn spieren sterker werden en mijn uithoudingsvermogen sterk is verbeterd.
          Door deze resultaten wil ik graag andere mensen helpen om wat aan hun klachten te doen.
          Niet te vergeten dat Herbalife enkel gezonde voeding is aangevuld met voedingssuplementen naar behoefte.

          • Marion Mooren

           23 juli 2003 02:00

           Ja je voelt je zeker beter met bepaalde voedingsmiddelen. Ik gebruik het hunzakristalzout en mijn leven is totaal veranderd door het gebruik van de sole-kuur ben jaren ziek geweest en door al dat medicijnen gebruik voelde ik me niet meer fit en was opgezwollen. Na drie weken begon het al te werken, het ontgiften van mijn lichaam. Heb weer energie en mijn lichaam ziet er weer uit als vanouds.:) Er kunnen zoveel mensen geholpen worden door het giftige keukenzout te laten staan en het hunzakristalzout te gebruiken!

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -