Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Het gebruik van visolie: nuttig of onzin? 

Gezonde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Het eten van (vette) vis vormt een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. In vis zitten namelijk de zogenaamde omega 3 vetzuren, die helpen om verschillende aandoeningen tegen te gaan. 

Een tekort aan deze vetzuren kan leiden tot uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten. Ons lichaam maakt zelf geen omega 3 vetzuren aan, maar heeft deze dus wel nodig.

De Gezondheidsraad adviseert zelfs om dagelijks 450 milligram visvetzuren te consumeren. Dit kan door voldoende vis te eten, maar er zijn ook speciale visolie capsules die je kunt innemen. Visolie is een voedingssupplement waarmee je je omega 3 vetzuren op peil kunt houden. Er zijn verschillende capsules verkrijgbaar, waarvan de samenstelling is aangepast aan verschillende levensfases. Zo zijn er bijvoorbeeld capsules voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. 

Hoe denk jij over het gebruik van visolie? Denk jij dat je via je normale voeding voldoende essentiële vetzuren binnenkrijgt? Of gebruik je hiervoor een voedingssupplement?

Terug naar het begin

Reacties

 • Louise

  09 april 2013 00:11

  Ik heb al enige tijd last van pijn in mijn gewrichten en spieren, volgens mijn huisarts is dit artrose, weet iemand of visolie hierop ook een positieve uitwerking kan hebben?

  • m.mora

   14 juni 2011 21:35

   vroeger kocht ik slaolie "delftse slaolie" De basis van deze olie was VISOLIE.Mijn vraag is nu bestaat dit soort slaolie niet meer? Jammer ,want dit lijkt mij heel gezond. Waar kan ik deze olie kopen?

   • Maaike Dorsteen

    17 november 2010 15:41

    Op www.bekendemamas.nl vind je veel tips om gezond door het leven te gaan!

    • Maaike Dorsteen

     18 oktober 2010 12:26

     Ik zou heel graag mijn blog bij jullie onder de aandacht brengen. Misschien is deze voor jullie site te humoristisch, maar ik bespreek op mijn blog wel hoe jonge moeders toch fit kunnen bllijven en gezond kunnen leven, ondanks hun drukke bestaan!

     datistochenig.blogspot.com

     • helene

      22 juli 2010 17:18

      visolie kan heel goed werken mits je alleen omega 3 neemt ..je hebt ze ook met 6 en 9 erbij maar dan kunnen er rare bijwerkingen gaan ontstaan omdat je lichaam zelf al 6 aanmaakt als je dan 3 erbij neemt krijg je ook vanzelf 9.dit is mij verteld door een voedingsdeskundige als je namelijk helemaal geen vis eet zoals ikzelf ik lust het gewoonweg niet helaas moet je ze wel slikken je moet alleen wel gezuiverde hebben en die kun je weer het beste halen in een reformwinkel of apotheek.
      ik slik ze nu ruim 3 maanden en moet zeggen dat ik wel iets allerter ben ik vergat namelijk alles en voor mn gewrichten werk het ook ,ik heb er een stuk minder last van .

      hoop dat jullie hier iets aan hebben.
      groetjes helene

      • joanna vos

       23 juni 2010 09:52

       Op advies van een arts, gebruik ik al jaren visolie capsules. Middels ecectro-acupunctuur is getest dat de visolie een positieve werking heeft op mijn bloeddruk, naast bewegen en medicijnen hiervoor. Zonde de omega 3 gaat de bloeddruk schommelen!!

       • Coretta Vermeulen

        16 oktober 2008 15:32

        Ik kom hier terecht omdat onze zoon na een bijna verdrinking ook hersenletsel heeft en ik, logisch nadenkend over de positieve effecten van visolie op de ontwikkeling van de hersenen, eens info wilde inwinnen m.b.t. het gebruik van omega-3 en hersenletsel, maar lees de negatieve ervaring van dhr. of mevr. Zande en twijfel nu over het eventueel starten ervan.
        Weet iemand er idd wat meer over?

        • Wiebe Offringa

         22 september 2008 01:13

         Er bestaat een aardige website over visolie, waar de voor en nadelen redelijk objectief worden belicht.Visolie startpagina. Het blijft een feit dat we meer omega3 vetten moeten consumeren of het nu uit vis of van plantaardige oorsprong is. Wat betreft visoliecapsules; er is veel kwaliteitsverschil op de markt. Wat betreft vette vis eten; eet vis dat laag in de voedselpiramide zit. Haring is daar een prachtig voorbeeld van. Zalm is vaak gekweekt en wordt gevoed met dubieus voedsel inclusief antibiotica. Gezondheid

         • Marian

          04 augustus 2008 16:13

          Het vervelende van visolie is dat ik er zo'n opgeblazen gevoel van krijg en verstopping. En dan heb ik het nog niet over gewichtstoename Ik pak liever twee keer per week vis.

          • Es

           28 juli 2008 20:58

           Over de visolie en hyper worden...Ik heb gelezen dat kinderen met adhd heel goed gaan op Omega 3 ,maar juist verkeerd gaan op de combi mmet Omega 3 en 6.

           Misschien is dat met Uw zoon ook het geval? Succes

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -