Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe zorg jij voor een regelmatige stoelgang?

Voor een regelmatige stoelgang zijn voedingsvezels belangrijk. Deze vezels stimuleren de werking van je darm. Daarbij houden ze vocht vast, waardoor je ontlasting smeuïg wordt. 

Voldoende vezels binnenkrijgen is lastig en daarom nemen sommige mensen ook yoghurtdrankjes met probiotica. Probiotica zijn nuttige bacteriën die een gunstig effect zouden hebben op je darmflora.

Hoe zorg jij voor een regelmatige stoelgang? Neem jij dit soort drankjes? En hoe zorg jij dat je voldoende vezels binnenkrijgt?

Terug naar het begin

Reacties

 • tijs

  13 januari 2020 20:47

  Zo veel als mogelijk dagelijks op hetzelfde tijdstip ontlasten. Je lichaam went er aan. Belangrijk bij het hardlopen.

  • Vezeltje

   23 augustus 2016 21:55

   Hoi Tinette, ik neem meestal 1 maatschepje psylliumvezels per dag in een groot glas water. Dit neem ik 's avonds in voor het slapen. Ik heb veel rustigere darmen tegenwoordig. Ik hoef bijna nooit meer op onregelmatige en onverwachte momenten naar de wc. Best fijn als je bijvoorbeeld een boswandeling gaat maken of een dagje erop uittrekt. Het is een wondermiddel.

   • Tinette

    13 mei 2016 17:10

    Hoeveel psylliumvezels neem je op een dag?

    • Vezeltje

     11 mei 2016 21:26

     Psyllium vezels zorgen bij mij voor een veel regelmatigere stoelgang (gemiddeld twee keer per dag) met stevige en dikke ontlasting dat makkelijk eruit komt. Dikte is drie tot vijf cm.

     • Eetje

      15 juli 2015 17:11

      Veel fruit en groenten, bonen, bladgroenten enzovoorts en als dat nog onvoldoende helpt: psylliumvezels, verkrijgbaar in zakjes (apotheek) of los in pot bij drogist of natuurwinkel. Goed gebruiksaanwijzing volgen
      en dus voldoende drinken. Dit is onschadelijk (natuurmiddel) al die andere middeltjes meestal niet.

      • Jelly

       15 juli 2015 16:16

       Zwarte olijven in olijfolie en iedere dag een peer. Als dat niet helpt heb ik macrogol, een zakje per dag. Van andere laxeermiddelen word ik vaak misselijk of voel ik mij opgejaagd. Ik ben benieuwd of anderen daar ook last van hebben.

       • Kobus

        09 juli 2015 13:05

        Mij helpt Keltisch zeezout erg goed om verstoppingen te voorkomen, tweemaal daags een theelepel Sole. Ben in feite af van medicijngebruik.

        • Arno

         07 februari 2014 10:31

         Ik eet elke avond een bakje studentenhaver. Puur of door de yoghurt. Het helpt mij prima. Voorheen had ik altijd last van verstoppingen.

         • Sherida

          15 januari 2014 19:52

          Ik eet iedere morgen op nuchtere maag een stuk fruit. Het liefst een banaan.

          • Cobie

           23 oktober 2013 14:07

           Na een 1/3 darmonderzoek, want verder kwamen ze niet, is gebleken dat ik kreukels in mijn dikke darm heb. Ook is er een poliep verwijderd. Mijn vraag wat gaan ze doen met die kreukels?

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -