Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'Vitamine B kan risico op beroerte verminderen'

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Medical News Today

Recent Chinees onderzoek laat zien dat vitamine B- supplementen mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van het risico op een beroerte. Dat blijkt uit een recente publicatie in het medische tijdschrift Neurology. 

Vitamine B en de verminderde kans op een beroerte

Voor het onderzoek analyseerden de Chinese onderzoekers de resultaten van 14 bestaande klinische studies, met een totaal van 54.913 deelnemers. Alle studies vergeleken het gebruik van vitamine B -supplementen met een placebo, of een zeer lage dosering van de vitamine. Uit de analyse bleek dat de deelnemers die de vitamine B supplementen kregen, &% minder risico hadden op het krijgen van een beroerte in vergelijking met de andere groepen. Dit effect is wel afhankelijk van enkele onderliggende aspecten, waaronder het medicijngebruik van de deelnemers en de bloeddruk. Daarbij benadrukken de onderzoekers dat de ernst van beroertes of het risico van overlijden niet werden verminderd door het vitamine gebruik.

.
- Advertentie -
- Advertentie -