Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Sta voor de liefde op Wereld Aids Dag

donderdag 29 november 2018 | Bron: Aidsfonds

Sta voor de liefde op Wereld Aids Dag

Zaterdag 1 december 2018 is Wereld Aids Dag, een dag in het teken van hiv en aids. Dit jaar is het thema de liefde. Het Aidsfonds roept mensen op om voor alle soorten liefde te staan.

Bedreiging van de liefde

Volgens het Aidsfonds wordt de liefde in veel landen bedreigd. Niet alleen door de gevolgen van hiv en aids, maar vooral ook door de opmars van bijvoorbeeld discriminatie, uitsluiting en conservatisme. In veel landen zijn de verschillen tussen arm en rijk groot en zijn er nauwelijks seksuele rechten. Tegen homoseksuelen, transgenders en sekswerkers wordt hard opgetreden. Dit benadeelt de preventie en behandeling van hiv.

Universele Verklaring van de Liefde

Het Aidsfonds benadrukt dat alle liefde bijzonder is. Alle liefdes moeten worden beschermd tegen de gevolgen van hiv en aids, ongeacht wie je bent, waar je woont en van wie je houdt. Daarom heeft het Aidsfonds de Universele Verklaring van de Liefde opgesteld. Hiermee teken je voor bescherming van alle soorten liefde. Tekenen kan op de website van het Aidsfonds.

.
- Advertentie -
- Advertentie -