Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Seks werkt beter tegen hoofdpijn dan pillen

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: AD

Om van de hoofdpijn af te komen worden veel verschillende middelen aangegrepen: van paracetamol tot een warm bad. Maar een stomende vrijpartij blijkt het meest effectief, dat ontdekten wetenschappers volgens de Daily Mail. Meer dan de helft van de migrainepatiënten die seks hadden tijdens een aanval kampten achteraf met minder pijn.

Lang werd gedacht dat seks hoofdpijn kan uitlokken. Nu bestudeerde een team van neurologen of het een verzachtend of een versterkend effect had. Ze verzamelden de gegevens van 400 patiënten met twee types hoofdpijn – migraine en clusterhoofdpijn – die gedurende twee jaar behandeld werden. Seks tijdens de hoofdpijnaanval zorgen bij beide groepen voor een significante verbetering van de klachten. Wel helpt een vrijpartij bij mannen beter dan bij vrouwen.

Reden waarom seks werkt

Hoofdpijn is meestal een reden om niet aan een vrijpartij te beginnen. Maar het kan juist helpen doordat tijdens het vrijen het pijnstillende hormoon endorfine vrijkomt. Ook treden er veranderingen in de bloeddruk op.  Tot slot bleek eerder al uit scans dat het hypothalamusgebied van het brein actief is bij clusterhoofdpijn, wat ook het geval is tijdens een orgasme.

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -