Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Overheid start actieplan tegen dalende vaccinatiegraad

dinsdag 20 november 2018

Het kabinet gaat de strijd aan met mensen die vaccinaties weigeren, de zogenoemde anti-vaxxers. Dat meldt staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Afgelopen zomer werd bekend dat de vaccinatiegraad in Nederland is gedaald. Hierdoor kunnen infectieziektes uitbreken, zoals mazelen, polio en de bof.

Vaccinatie-offensief

Hoewel vaccineren vrijwillig blijft, maakt Blokhuis zich sterk om mensen te voorzien van goede informatie om hun keuze op te baseren. Hiervoor stelt hij verschillende maatregelen voor. Zo gaat een team van de Jeugdgezondheidszorg actief ouders benaderen die hun kind niet willen laten vaccineren. Daarnaast krijgen 16- en 17-jarigen die nooit zijn gevaccineerd volgend jaar een oproep om alsnog gratis een vaccinatie te halen.

Nepnieuws aanpakken

Volgens Blokhuis is objectieve, wetenschappelijke informatie over vaccinaties essentieel. Daarom gaat een team van experts actief weerwoord voeren tegen onjuiste informatie en nepnieuws op het internet.

Ben je op zoek naar betrouwbare en gecontroleerde informatie over vaccinaties? Dan kun je bijvoorbeeld terecht in het dossier over vaccinaties op Gezondheidsplein.

 

Bronnen: Volkskrant, RTL Nieuws

.
- Advertentie -
- Advertentie -