Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Let op: slechts 8 verzekeringspolissen dekken fysiotherapie voldoende

maandag 14 december 2015

Let op: slechts 8 verzekeringspolissen dekken fysiotherapie voldoende

Er zijn slechts 8 aanvullende verzekeringen die bij fysiotherapie voldoende dekking geven, dat blijkt uit een vergelijking van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Uit recent onderzoek van TNS-Nipo blijkt dat 55 procent van de mensen die een aanvullende verzekering afsluiten doen dat vanwege de dekking voor fysiotherapie. Niet gek als je bedenkt dat jaarlijks drie miljoen mensen een beroep doen op een fysiotherapeut. Van de 1400 zorgverzekeringspolissen waaruit je in 2016 kunt kiezen, zijn er dus slechts 8 die voldoende dekking bieden.

Welke zorgverzekering dekt fysiotherapie?

Voor de mensen die fysiotherapie nodig hebben heeft het KNGF alle polissen vergeleken. Fysiotherapiepatiënten kunnen terecht op defysioterhapeut.com voor de 8 geschikte aanvullende verzekeringspolissen. Daar staan ook de punten om op te letten bij het afsluiten van de polis. Ondertussen zet het KNGF zich ook in 2016 weer in om fysiotherapie terug in de basisverzekering te krijgen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -