Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kans op erectieproblemen bij tekort aan vitamine D

vrijdag 12 december 2014 | Bron: AD

Kans op erectieproblemen bij tekort aan vitamine D

Kom je als man niet veel buiten? Dan doe je er goed aan supplement met extra vitamine D te slikken. Er is namelijk een kans op erectieproblemen bij een tekort aan vitamine D. Dat blijkt uit Italiaans onderzoek. 

Het onderzoek bekeek een groep mannen die kampten met erectiestoornissen. De groep werd ingedeeld aan de hand van de oorzaak van hun probleem. Vervolgens werd gekeken naar een eventueel tekort aan vitamine D. Bij alle groepen bleek dit tekort zich vaak voor te doen. Bij de groep mannen waarbij vaatproblemen de oorzaak voor hun erectiestoornis vormde, was het tekort aan vitamine D het grootst.

Vitamine D van invloed op testosteron

Ook kwam er, net zoals uit eerder onderzoek al aan het licht kwam, ook uit dit onderzoek naar voren dat vitamine D positieve uitwerkingen heeft op de testosteronwaarden. Zaak dus voor mannen om voldoende in de zon te komen, want je lichaam maakt dan vitamine D aan. Met de huidige leefstijl is dit echter lastig en daarom kan een supplement met extra vitamine D uitkomst bieden. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -