Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Actief de strijd aan tegen Alzheimer

donderdag 12 november 2015 | Bron: Vriendenloterij.nl

Actief de strijd aan tegen Alzheimer

Op dit moment leiden er zo’n 260.000 Nederlanders aan de ziekte van Alzheimer, dat zegt Alzheimer Nederland. Zij waarschuwen ook dat Alzheimer hard op weg is om volksziekte nummer één te worden. Dat maakt het doen van wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer steeds belangrijker.

Jaarlijks komen er meer dan dertienduizend nieuwe Alzheimerpatiënten bij en naar verwachting gaat dit cijfer alleen maar verder omhoog de komende jaren. Alzheimer Nederland werkt al sinds 1984 aan een betere toekomst voor mensen met Alzheimer, bijvoorbeeld door het financieren van wetenschappelijk onderzoek.

Nationale campagne tegen Alzheimer

Deze maand slaat Alzheimer Nederland de handen ineen met de Vriendenloterij. Van 19 oktober tot 30 november proberen deze partijen om zo veel mogelijk geld op te halen om samen met de overheid, wetenschappers, patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en zorgverzekeraars de strijd aan te gaan tegen Alzheimer.

Alzheimer voorkomen

Bekende risicofactoren voor het ontwikkelen van Alzheimer zijn overgewicht, roken en te weinig beweging. Veel andere mogelijke risicofactoren zijn helaas nog onbekend en ook over het exacte ziekteverloop bestaat nog veel onduidelijkheid. Wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen aan verduidelijking van het ziektebeeld.

.
- Advertentie -
- Advertentie -