Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Buiktyfusvaccinatie

4.5 uit 5 - 19 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Voor sommige landen in Zuidoost Azië en in en rondom India kun je een buiktyfusvaccinatie krijgen. De vaccinatie wordt geadviseerd als je langer dan twee weken naar een land met een hoog risico op buiktyfus afreist.

Voor landen met een minder hoog risico wordt geadviseerd je tegen buiktyfus te laten vaccineren wanneer je langer dan twee weken onder de lokale bevolking of in onhygiënische omstandigheden verblijft.

Buiktyfus is een ziekte die wordt veroorzaakt door een specifiek soort Salmonellabacterie. Als je bent besmet met buiktyfus, dan duurt het meestal ruim een week voordat je ziek wordt. Soms heb je diarree, maar meestal heb je juist last van verstopping. Verder kun je klachten hebben als koorts, hoofdpijn, buikpijn, verminderde eetlust en een algeheel ziek gevoel. Zonder behandeling overlijdt bijna een kwart van de mensen aan de ziekte. Kinderen onder de 2 jaar worden daarentegen bijna niet ziek van buiktyfus.

De buiktyfusvaccinatie geeft bescherming voor 3 jaar. Echter is maar 60-70% van de mensen die de vaccinatie krijgen daadwerkelijk goed beschermd. Het blijft dus belangrijk om op de hygiëne van je handen en de kwaliteit van je eten en drinken te letten.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 19 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 10-02-2020

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners.

.
- Advertentie -
- Advertentie -