Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Huiduitslag en huidirritatie

3.3 uit 5 - 20 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Huidirritatie en huiduitslag komen in Nederland veel voor. Het komt voor bij zowel baby’s en kinderen (denk bijvoorbeeld aan luieruitslag) als bij volwassenen. Het uit zich onder andere in de vorm van een droge, schrale, rode, branderige, en jeukende huid. Bij een jeukende hoofdhuid komt vaak roos voor. Er kunnen verschillende factoren van invloed zijn op het ontstaan van huidirritatie en huiduitslag.

Dossier Huiduitslag en HuidirritatieIn dit dossier vind je meer informatie over deze factoren en over hoe je een geïrriteerde huid kunt herkennen en verzorgen. Er wordt specifiek ingezoomd op de behandeling van huidproblemen met honing als actief ingrediënt. 

Mensen met diabetes, vrouwen in de overgang en mensen die oncologische therapie moeten ondergaan (bestralingen), hebben allen te maken met veranderingen van de huid/ huidproblemen. Een toegespitste verzorging is hierbij van groot belang. Daarom wordt ook aan deze onderwerpen speciale aandacht besteedt. Voor huiduitslag bij baby's verwijzen wij je door naar het dossier huidproblemen bij baby’s

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.3 uit 5 - 20 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -