Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Huidproblemen bij baby's

3 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Huidproblemen bij baby'sHet aantal baby’s met huidproblemen is in de afgelopen 25 jaar verdubbeld. De huid van een pasgeboren baby is kwetsbaarder dan die van een volwassene. Zo zijn er wel al talgkliertjes, maar die produceren nog te weinig talg om de tere babyhuid te hydrateren. Onder invloed van zon, water, bacteriën en temperatuurschommelingen kan de babyhuid uitdrogen. De verwachting is dat op termijn één op de twee baby’s te maken krijgt met geïrriteerde plekjes op zijn of haar huid. Vaak wordt het woord 'eczeem' gebruikt. Dat is een verzamelnaam voor allerlei soorten huiduitslag.

Ouders kunnen een belangrijke rol spelen om de huidproblemen te voorkomen of bij het zo vroeg mogelijk behandelen ervan. Dit dossier geeft handvaten bij het opsporen van oorzaken, het herkennen van de symptomen en het kiezen voor een passende verzorging. Verder worden de huidproblemen en dauwworm en warmte uitslag nog extra belicht in dit dossier. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -