Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe kun je een besmetting met de MRSA bacterie voorkomen?

2.4 uit 5 - 122 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Het is erg moeilijk om een besmetting met MRSA te voorkomen. Het beste is om de bronnen te vermijden, maar dit is lang niet altijd mogelijk. Als je bijvoorbeeld een bezoek in het ziekenhuis of aan een veehouderij hebt gebracht, dan is een goede hygiëne belangrijk. Was na een bezoek altijd je handen. De bacterie kan ook in het vlees terecht komen; verhit het vlees goed voordat je het opeet. Dit geldt vooral bij rood vlees. 

Om te voorkomen dat anderen de bacterie van jou krijgen, moet je je handen voor je mond houden tijdens het hoesten of niezen. Als je in het ziekenhuis ligt en als blijkt dat je drager bent van de MRSA bacterie, dan word je op een aparte kamer (isolatiekamer) verpleegd. Het personeel draagt beschermende kleding en handschoenen om de bacterie niet op zichzelf en andere patiënten over te dragen. Ook bezoekers moeten deze maatregelen nemen om verspreiding te voorkomen.

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

2.4 uit 5 - 122 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 24-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -