Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat is de bron van besmetting met een MRSA bacterie?

2.5 uit 5 - 113 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De MRSA bacterie is een resistente variant van de Staphylococcus Aureus. Ongeveer drie op de tien mensen draagt de S. Aureus bij zich op de huid. 

In het ziekenhuis komt de MRSA-bacterie vaak voorDe MRSA variant kan voorkomen in rood vlees, maar komt voornamelijk voor in ziekenhuizen. Dat komt omdat daar veel antibiotica gebruikt worden.  Als je in het ziekenhuis ligt, kun je dus een besmetting met de MRSA bacterie oplopen, bijvoorbeeld doordat ziekenhuispersoneel de bacterie ‘meeneemt’ van een andere patiënt. In buitenlandse ziekenhuizen is het risico op een besmetting groter dan in Nederlandse ziekenhuizen.

Ook een aantal diersoorten draagt de bacterie bij zich, vooral varkens en kalveren die gebruikt worden voor de veeteelt. Als je in contact komt met besmette dieren, loop je kans dat je zelf ook besmet raakt. Daarom is een goede hygiëne van belang om een besmetting te voorkomen.

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

2.5 uit 5 - 113 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 24-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -