Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vitaminen: onnodig of extra aanvulling?

Vitaminen. Ze zijn onmisbaar voor het goed functioneren van je lichaam en een goede gezondheid. Vitaminen zitten in voeding, maar sommige mensen halen ze ook uit een potje. 

Vitaminen uit een potje helpen je lichaam een handje je weerstand op te bouwen. Vooral in de periode met de 'R' in de maand wordt je weerstand wel eens op de proef gesteld en kan je extra vitaminen wel gebruiken. Eén op de vier Nederlanders gebruikt naast gezonde voeding een voedingssupplement. Het meest populair zijn de multivitaminen, al dan niet gecombineerd met mineralen. Ze kunnen een nuttige aanvulling zijn voor groepen met een verhoogde kans op lichte vitaminetekorten.

Gebruik jij naast gezonde voeding extra vitaminen? Slik je ze het hele jaar door? Of alleen in de winter? Of vind jij vitaminen uit een potje grote onzin?

Terug naar het begin

Reacties

 • Tiny de Boer

  28 januari 2014 10:52

  Hierbij wil ik reageren op het gebruik van Veenbescapsules. Ook ik, vrouw van 59 jaar, had het laatste jaar geregeld blaasontstekingen. Mijn huisarts raadde me aan om de capsules te slikken. Ondanks dat ik een blaasverzakking heb en geen kracht heb om te plassen, is het na 3 verp. capsules toch beter geworden. Ik blijf ze toch innemen.

  • Harcoline

   28 januari 2014 10:52

   Wist u dat cranberrysap ook puur -zonder suiker- te verkrijgen is? Ik vind dit vooral ook lekker, omdat het zuur is.

   • harcoline

    28 januari 2014 10:52

    Wist u dat cranberrysap ook puur zonder suiker te verkrijgen is?
    Ik vind dit vooral ook lekker omdat het zuur is.

    • ineke

     28 januari 2014 10:52

     Heeft dit middel ook kracht als je een kuur van de dokter moet gebruiken ik gebruik nu antibiotica of gaan dan alle goede eigenschappen verloren van de veesnbescapsules.

     • harcoline

      28 januari 2014 10:52

      Wist u dat cranberrysap ook puur zonder suiker te verkrijgen is?
      Ik vind dit vooral ook lekker omdat het zuur is.

      • mar

       18 maart 2011 14:40

       Over het verschil tussen synthetische of natuurlijke vitaminen heb ik pas een goed boek gelezen nl Supplementen onder de loep van Brian R. Clement. Dat kan ik iedereen die vitaminen extra slikt zeker aanraden. Is er misschien iemand die een adres of merk kent wat natuurlijke vitaminen verkoopt? Ik heb nog niks kunnen vinden. Alvast bedankt.

       • yvonne

        26 november 2010 15:59

        Ik was altijd moe en was snel wat grieperig maar ben bij een re-energize center geweest en daar hebben ze mij multi vitamine en stark pollen(iets van bijen pollen) voor geschreven en voel me nu echt veel beter!!

        • lotte

         13 juli 2010 15:43

         vanuit de overheid word gezegd als je gezond eet heb je geen vitamines nodig,behalve: babys, kinderen in de groei,zwangeren, sporters,tieners,ouderen,zieken,medicijngebruik. als een zwangere genoeg zou eten zou extra foliumzuur toch niet nodig hoeven zijn??
         Wat waarschijnlijk de reden is waarom er stellig gezegd word dat het niet nodig is als je gezond eet is omdat men bang is dat men er op los leeft en vitamines als excuuspil gebruikt
         Je moet natuurlijk goed op je voeding letten en er zitten stoffen in die je niet uit een pil kunt halen, maar aanvulling zou een hoop welvaartziektes kunnen verminderen of minder belastend maken. en wat dacht je van psychische factoren, er zijn serieuze onderzoeken gedaan in gevangenissen met multi vitamines en visolie en de incidenten namen schrikbarend af, en nog iets, in de jaren 80 was al bekend dat foliumzuur open ruggetje kon voorkomen en werd het als niet bewezen afgedaan pas ruim 10 jaar later word het geadviseerd.
         er word al jaren door vitamine experts en fabrikanten geroepen dat de vitamine d adh veel te laag was en goh wat word er in 2010 gedaan??? vit d suppletie moet omhoog en dan zeggen dat vitamines alleen maar markteting is???

         • Esther

          27 maart 2010 09:38

          Als ik in de winter extra vitamine slik, voel ik me na een paar dagen niet lekker. (Ziek is een groot woord)Dus ben ik daarmee gestopt. Nu hebben we een kinderwens en slik ik weer vitamine pillen met algemene vitamines en extra foliumzuur. Nu heb ik dat vervelende gevoel weer. Klinkt dit voor iemand bekend?

          • Alfr. Kohler

           13 januari 2010 11:06

           LS
           Ik ben 75, voel mij uitstekend en heb nooit een vitamine pil geslikt.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -