Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat doe jij om je weerstand op peil te houden?

Eigenlijk is het goed om het hele jaar door aan je weerstand te werken. Want een goede weerstand, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat je lichaam beter weerstand biedt tegen virussen en bacteriële infecties. Typisch een geval van: iedereen weet het wel, maar doet iedereen er voldoende aan?

Weet jij hoe je je weerstand op peil kunt houden of verhogen? Let jij op je voeding? Vul je die aan met speciale supplementen of juist niet? En vat jij snel een koudje? 

Terug naar het begin

Reacties

 • G.

  10 oktober 2013 19:52

  Ik loop of fiets elke dag ben minstens twee tot drie uur buiten in weer en wind. Verder eet ik elke dag voldoende groente en fruit en neem ik één levertraan capsule. Ook zorg voor regelmaat, rust en reinheid.

  • c.kramer67

   10 oktober 2013 09:04

   Ik eet veel groenten, fruit en verse vis. Mijn vrouw kookt gezond. Maar verkouden word ik toch wel een enkele keer. Dan ben ik welhaast zeker aangestoken door al die vieze mensen die niet even hun hand of zakdoek voor hun mond en neus houden, vooral in tram en bus. Ik maak vrij regelmatig gebruik van openbaar vervoer. Zijn veel van niet Nederlandse afkomst bij, die leren dat kennelijk niet. Ook onder andere spugen op straat et cetera. De griepprik neem ik niet meer, die helpt me -naar mijn idee- niet. Ben en man van 77 en voel me verder, ook 's-winters, best goed.

   • schaap

    17 september 2012 20:46

    Wij zorgen ervoor dat we elke dag iets van een ui in ons dagelijks menu verwerken. Verder veel buiten werken of sporten(wandelen) ook bij regen en lage temperaturen. Verder goede voeding (eigen moestuin) en na gedane arbeid is het goed rusten.

    • tinie

     16 september 2012 19:40

     Goed eten en drinken fruit eten!

     • marjolein

      14 september 2012 14:48

      Zorg dat je je handen vaak met zeep wast, gezond eten, genoeg slaap en rust.
      Veel naar buiten op de fiets boodschappen doen en zorg dat je je niet teveel bij mensenmassa's beweegt.

      • B.

       03 augustus 2012 11:19

       Veel bewegen en tabletten van A-Z.

       • Jos

        18 mei 2012 00:09

        Ik gebruik het hele jaar door een paddenstoelen extract, afwisselend Chaga en ABM.

        Dat zijn medicinale paddenstoelen die als belangrijke eigenschap hebben dat ze de weerstand normaliseren - dus boosten als je dat nodig hebt (stress, wisseling van seizoenen etc) maar ook remmen als eea in de overdrive gaat (eczeem, seizoensallergie zijn bijvoorbeeld overreacties van de afweer).

        Dat werkt zo goed dat ik geen hooikoorst meer heb, geen eczeem en de jaarlijkse griep is ook weg. Wel veel extra energie! Hooguit 1 x per jaar een dag of twee verkouden. Met mijn leeftijd (50) is dat buitengewoon goed!!

        Ik kan het dan ook iedereen aanraden maar merk dat mensen eerder geneigd zijn om iets te gaan slikken nadat ze klachten hebben. En zo werkt het dus niet. Het is preventief, net zoals vitamines en mineralen - die neem je ook niet pas als je tekorten krijgt, toch ?

        Heb wel aanvankelijk geld verspild aan slechte producten (sommige rekenden wel 2 euro per capsule!!!!) - maar nu heb ik iest goeds dat ook nog eens de goedkoopste bleek, echter alleen online en in een paar healthshops en rawfood shops te krijgen: oriveda.nl is de site.

        Aanbevolen!!!

        • shirley

         20 januari 2012 23:58

         Ik doe helemaal niks aan mijn weerstand. Ik word 2 keer per jaar ziek als de weersomstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld van zomer naar herfst en van winter naar lente, dan word ik ziek. Is dit eigenlijk wel goed als ik nooit verkouden of ziek ben? En gezond leef ik ook niet echt; ik rook, eet weinig en slaap slecht, maar voel me toch goed. Heb ik dan een goede weerstand?

         • Iblis

          27 september 2011 19:11

          Ik zorg ervoor dat ik gezond eet, voldoende lichaamsbeweging heb en genoeg slaap. Daarnaast gebruik ik vitamine D, 10.000 IE/dag, wat de natuurlijke dosis is die de mens vroeger binnenkreeg toen we nog jagers/verzamelaars in Afrika waren en nog niet de hele dag op kantoor achter de computer zaten te werken. Dat vitamine D een belangrijke rol speelt in het immuun systeem is in de laatste paar jaar duidelijk geworden.

          • S. Heideveld

           19 juli 2011 14:24

           In het voorjaar en najaar was het altijd raak: weinig energie, verkoudheid en emt een beetje pech ook nog griep. Sinds ik begonnen ben met het gebruik van Echinaforce in de maanden met de R heb ik beduidend minder last van deze weerstandkwaaltjes! Natuurlijk had ik wel vaker gehoord over de werkzame kracht van Echinacea, maar betwijfelde of het zichtbaar zou helen mijn weerstand te verhogen. Nu heb ik zelf ervaren dat het echt helpt en ik zal het beslist eenieder aanraden!

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl