Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over gehoorproblemen

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over gehoorproblemen. Lees hoe anderen omgaan met gehoorproblemen en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Verder lezen
  • "Gelukkig kon ik rally rijden met een cochleair implantaat"

    Pierre (38 jaar) kreeg op tienjarige leeftijd van zijn KNO-arts te horen dat hij progressief doof werd en op latere leeftijd volledig doof kon worden. Het was beter als hij een opleiding zou kiezen waar je niet in een luidruchtige omgeving terecht kwam. Als heuse autofanaat kwam dit hard binnen bij Pierre. Tegen zijn gevoel in koos hij voor een opleiding in de tuinbranche, waar hij ook voor slaagde. De autosport kon hem echter niet los laten.  

    0reacties | Verhaal door Pierre (38)
  • "Dankzij mijn cochleair implantaat hoor ik er weer bij"

    Eind jaren '80 vernam Bea (62 jaar) dat ze progressief doof is. De daaropvolgende jaren wist Bea zich te behelpen met een hoorapparaat, maar de slechthorendheid begon steeds meer zijn tol te eisen. In 2007 stelde de KNO- arts vast dat een cochleair implantaat een mogelijke oplossing kon zijn.

    0reacties | Verhaal door Bea Abeel
.
- Advertentie -
- Advertentie -