Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Verrijkte voeding: een ongezonde of gezonde trend?

Geen verstand van voeding en er geen moeite voor doen, maar toch gezond leven? Het lijkt te kunnen!

Veel mensen eten tegenwoordig snel, koken met de magnetron en halen af. Ze schillen nooit een aardappel. Dit compenseren ze met verrijkte voeding, voeding met 'toevoegingen'. Het wordt ook wel 'gevitaminiseerde voeding' genoemd of 'functional foods'. Boter met extra vitamine, cholesterolverlagende halvarine, melk calcium+, en yoghurt met extra vezels. Dankzij gebitsbeschermende kauwgom met xylitol hoef je je ook geen zorgen meer te maken over gebitsbederf. Deze nieuwe trend van verrijkte voeding heeft de hausse van calorie-arm eten opgevolgd. De trend gaat hand in hand met het gebruik van extra vitaminepillen en andere voedingssupplementen.

Heb je hier een mening over? Vind je het een handige aanvulling op je eten of geloof je er niet in? Zweer jij bij verrijkte voeding? 

Terug naar het begin

Reacties

 • G.

  19 januari 2014 11:36

  Ik neem een aantal voedingssupplementen, doch... ik voel geen verschil wanneer ik ze wel of niet inneem. Ik vraag me af of ze wel opgenomen worden?
  Ik dank voor antwoord en groet U met hoogachting.
  G.

  • Christoffel

   02 januari 2014 20:45

   Chemische toevoegingen zijn niet gezond, dus ook geen vitamines van chemische afkomst, neem gewoon de tijd om vers te koken zonder al die toevoegingen. Vind het zelfs gevaarlijk sommige vitaminetoevoegingen in voedsel. Sommige mensen kunnen er niet tegen of mogen het niet hebben in combinatie met hun medicatie.

   • Henme

    01 januari 2014 23:43

    Hallo Arthur, Het is momenteel zo dat zelfs specialisten niet precies weten wat de meeste van de chemische vitamines en kunstmatige preparaten van invloed zijn op de gezondheid van mensen. Er is helaas weinig bekend over allerlei invloeden en bijwerkingen (vooral negatieve) op het menselijk lichaam of organisme.

    • Harold

     01 januari 2014 15:32

     De natuurlijke grondstoffen zijn niet te vervangen met kunstvoeding en pillen.

     • Chris

      01 januari 2014 11:21

      Ik geloof niet in pillen. Verstandig en geregeld eten dat is volgens mij voldoende.

      • Klara

       03 juli 2010 20:30

       Soms handig,zeker geenalternatief voor zelf gezondevoeding bereiden.
       Of alle toevoegigen gezond zijn (te veel bij gebruik van veel)is nog maar de vraag.Ik herinner me nog dat zwangere vrouwen extra vit.a slikten wat gevolgen bleek te hebben voor het ongeboren kindje.
       Over daad schaad!

       • a.c.klijnhout

        01 juli 2010 09:45

        Mijn reactie staat al op de enquetelijst

        • mirjela Sahadataly

         06 november 2009 00:35

         Het menselijk lichaam is gemaakt om vitaminen en mineralen
         op te nemen uit natuurlijke voedingsmiddelen zoals groenten
         en fruit.


         De mineralen in planten zijn gebonden aan eiwitten en vezels - waardoor ze makkelijker door ons lichaam opgenomen kunnen worden.


         Uit Melaleuca’s baanbrekende onderzoek blijkt dat mineralen in vele standaard multivitaminen daadwerkelijk kristalliseren, waardoor het moeilijker is voor het lichaam om ze op te nemen. Tevens genereren ze vrije radicalen die belangrijke vitaminen
         zoals vitamine C en vitamine E vernietigen.


         Ons Oligofructose vitamine- & mineraalleversysteem bindt mineralen aan aminozuren en een mineraalsuiker (oligofructose) op een gelijkaardige manier waarop ze bestaan in planten en voedsel.


         Vitalityâ„¢ for Life-producten.

         Vitalityâ„¢ for Life is de vertrouwde voedingsexpert met een passie om mensen te helpen. Het combineert het beste van technologie, onderzoek en natuur in innovatieve en voortreffelijke producten die tegemoetkomen aan de behoeften van uw lichaam. Vitalityâ„¢ for Life verrijkt niet alleen uw lichaam, maar uw hele leven!         Vitality Multivitamin & Mineral Men or Women.

         Maakt gebruik van de oligofructose vitamine-en voor optimale mineralenopname en antioxidante bescherming. Het bevat wetenschappelijk aanbevolen hoeveelheden van 23 vitamines en mineralen, specifiek samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoefte van mannen en vrouwen.         Vitalityâ„¢ Pack (Multivitamin + Calcium).

         Maakt gebruik van de oligofructose vitamine-en voor optimale mineralenopname en antioxidante bescherming. Het bevat wetenschappelijk aanbevolen hoeveelheden van 23 vitamines en mineralen, specifiek samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoefte van mannen en vrouwen.         Vitalityâ„¢ 5: 4 Essentials + Heart

         Maakt gebruik van de oligofructose vitamine-en mineraalafgifte voor optimale mineralenopname en antioxidante bescherming. Bevat 5 essentiële supplementen voor energie en welzijn, gezonde botten, antioxidante bescherming, een gezonde spijsvertering en cardiovasculaire ondersteuning.

         Gemakkelijke ochtend en avond verpakking in een speciale samenstelling voor mannen of vrouwen.

         • david b.j. cats

          17 april 2008 14:10

          Er moet de zgn vet-tax op oa te vette producten en andere ongezonde voeding komen in heel de EU. Cholesterol-verlagende boter verrijkt met omega-3,6,9,
          vetzuren en vitamines cq mineralen en luteïne van bijv. Becel, moeten goedkoper worden aangeprijst in de schappen van de supermarkt. Dat, door de ongezonde producten fors duurder te laten te betalen.

          • G Kalkman

           02 augustus 2006 11:53

           Daar deze toevoegingen niet van natuurlijke aard zijn en ons lichaam wel zullen deze preperaten nooit voor honderd procent voldoen aan het geen het lichaam nodeg heeft

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -