Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Eet jij vegetarisch?

Nederlanders eten ongeveer 110 gram vlees per dag. Dat is 35 gram meer dan de hoeveelheid die voedingsdeskundigen adviseren. 

Vlees is alleen niet echt nodig om gezond te blijven. Groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden geven je ruimschoots de eiwitten, vitamines, en mineralen die je lichaam nodig heeft. Sommige mensen kiezen er voor om vegetarisch te gaan eten, om respect te tonen voor het dier. De vleesproductie voor veel dieren is een hel. Hokken zijn te klein, er is weinig afleiding, veel stress en de verzorging van de dieren is miniem.

Eet jij vegetarisch? Doe je dit uit principe of vind je dat je zonder vlees ook een gezond leven kan leiden? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Ro

  19 mei 2018 14:40

  Niet nodig om dieren te vermoorden zodat ik in leven kan blijven. Er zijn tegenwoordig zat redenen om geen dode dieren te eten: biologisch, economisch, spiritueel, humaan.

  • camaro

   17 maart 2017 13:17

   Heb je nog eens last van een psychose, stop met vlees eten ben je er binnen 2 weken van af .
   Uit eigen ervaring, maar het gekke is dat hier op internet niks over te vinden is

   • abigaill

    08 april 2017 01:09

    Ik ben met nieuwjaar gestopt met vlees eten en had ook binnen een week geen psychoses meer. Ook paniekaanvallen werden minder hevig. Ik heb dit aan mijn psychiater verteld en hij zei dat een gezonde levenstijl heel erg helpt met mentale problemen. Het lost ze niet op maar vermindert ze wel. Mijn reuma en migraine werden ook een stuk minder. Jammer genoeg blijven er mensen die vlees eten belangrijker vinden dat geld uit de zorgverzekering halen voor pillen.

   • Ger

    30 april 2014 22:18

    Ik ben uit principe vegetariër en eet dus geen dieren. Tevens voor mijn gezondheid. Ik ben reumapatiënt en dan is het ook beter geen vlees te eten. De belangrijkste reden is echter de manier hoe er met dieren wordt omgegaan. SCHANDALIG.

    • Weetnie

     22 juni 2013 16:36

     Je kunt wel flauwvallen doordat je de vitamines die in vlees zitten dan niet binnenkrijgt. Hiervoor heb je speciale pillen. De vitamine die je dan mist heet B12.

     • FTR

      22 juni 2013 16:32

      Ja zo is het ook bij mij gegaan. Ik voel me beter als ik vegetarisch eet.

      • pouranimals

       28 oktober 2012 19:10

       Kan een slechte conditie of vermoeidheid het resultaat zijn van geen vlees eten?

       • Elisabeth

        09 januari 2012 13:56

        Ik ben levensbedreigend allergisch. Vandaar dat ik het vlees volledig laat. Vooral in rood vlees zitten nitraten en nitriet en ook voor respekt voor de dieren. Moesten wij met ons allen het voedsel gebruiken dat wij echt nodig hebben, zou er voldoende eten zijn voor alle mensen op moeder aarde. Het is hier dat wij ons moeten bevragen..

        • Annebel

         25 september 2011 20:41

         Ik ben al vegetarisch sinds mijn 8e (ben nu 18), eerlijk gezegd weet ik nu niet beter dan dat ik geen vlees eet, het hoort bij mijn levensstijl. Het enige nadeel is dat je soms wordt aangevallen met de vraag waarom je dan geen vlees eet, zeer vermoeiend.

         • Dennis

          21 maart 2011 22:46

          vlees is erg lekker en het liefst maak ik het beest zelf voor die tijd dood.Ben al 35 jaar vlees eter en heb geen gezondheids problemen wel merk ik op deze site dat je mentaal erg achteruit gaat als je geen vlees eet

          • The Sacred

           21 februari 2011 16:53

           Ik eet vegatarisch omdat ik het niet goed vind om dieren te eten,Ik ook eet zelden een ei,Ik doe het voor mijn gezondheid ,Ik ben Migaine patient..
           Het helpt.Ik slikt wel extra vitaminen

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -