Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Eet jij veel kauwgom?

In de Klassieke Oudheid kauwde men nog op natuurlijke gom. Deze gom werd gewonnen van onder andere naaldbomen. Door middel van een inkeping in de schors stroomde het sap waar de kauwgom van gemaakt werd, naar buiten. 

Toentertijd zat er nog niet veel smaak aan de gom waar op werd gekauwd en werd het meer ter ontspanning gebruikt. Tegenwoordig is er kauwgom in mintsmaak, zonder suiker, extra strong, dropsmaak, bubble gum, met xylitol, fruitsmaak en noem maar op. Kauwgom is tegenwoordig dus in allerlei smaken, soorten en maten te krijgen. En ook in Nederland kauwen we vaak op een kauwgompje.

Eet jij veel kauwgom? Waarom eet je het? En welke smaak vind je het lekkerste?

Terug naar het begin

Reacties

 • Knauwer

  17 januari 2014 17:00

  Laat die stomme rotziekte uit jou woordenschat, je weet waarschijnlijk niet waar je 't over hebt.

  • Famke123

   27 april 2013 01:39

   Mijn moeder is super verslaafd aan kauwgom. Dat is heel erg, maar het ergste is dat ze het helemaal smakt met gekke geluiden waar je geïrriteerd aan raakt. Als ik aan mijn moeder vraag of ze wilt stoppen dan doet ze het expres. Weet iemand een site waar ik tips kan vinden en hulp? Als jij iets weet reageer please.

   Groetjes,
   Famke

   • Ilse

    20 oktober 2012 23:09

    Ik heb precies hetzelfde! Mijn kaken knakken/knarsen nu ook sinds een paar jaar. Ik eet wel gewoon 's ochtends, maar inderdaad liever yoghurt met cornflakes dan een stevige boterham. Soms hangt mijn kaak ook vast en kan ik hem niet meer geheel openen.

    • jarakin

     01 oktober 2012 18:51

     Ik kauw al een paar jaar kauwgom en ik ben er nu al aardig aan verslaafd. Ik heb gehoord dat te veel kauwgom een laxerend effect kan hebben. Is dat waar?

     • Ali

      06 augustus 2012 02:21

      Eerst 1 pakje per dag maar na horen dat het slecht is max 4 per dag maar wel van mentos

      • Shrz

       23 mei 2012 21:46

       Daar heb ik dus ook last van. Ik kauw ook heel vaak kauwgum maar de laatste maand heb ik veel last van buikpijn.

       • ....?

        06 april 2012 17:07

        Hey, ik ben sinds vorig jaar echt "verslaafd" geraakt aan kauwgom. Ik heb dus elke dag wel een paar pakjes op.. Sinds een paar maanden geleden heb ik last gekregen van mijn buik. De dokter zegt constant dat het buikgriep is, maar na de 10 keer buikgriep moet ik toch zeggen dat ik dat niet meer geloof , zou dat aan de kauwgom liggen??

        • Ghadija

         22 februari 2012 10:32

         Voor de liefhebbers van kauwgom..als je gezond wilt kauwen zonder enkele risico's van bijwerkingen van aspartaam en andere schadelijke zoetstoffen, dan raad ik jullie aan om eens naar binnen te lopen bij een Natuurwinkel en/of Eko's. Zij verkopen voor 100% natuurlijke kauwgom met natuurlijke suikers. En het smaakt nog lekker ook! Veel succes!

         • onbekend

          19 oktober 2011 20:32

          Ik krijg altijd last van mijn kaak en mijn maag

          • demi oldenburg

           08 juli 2011 13:44

           Heel veel, soms wel 2 pakjes per dag. Van bubbelgum tot gewone mint, ik ben zelf op dieet en wou eigenlijk vragen of kouwgom slecht voor je is en ongezond? wat doet het met je lichaam?

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -