Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Eet jij vaak kant-en-klaarmaaltijden?

Kant-en-klaar maaltijden: ze zijn populair, maar zijn ze ook gezond? In bejaarden- en ziekenhuizen staan kant-en-klaarmaaltijden steeds vaker op het menu. De maaltijden hebben het imago gezond te zijn (doordat de kooktechnieken mild zijn, waardoor vitaminen beter bewaard blijven). Maar daar zijn de meningen over verdeeld. 

Wat is jouw ervaring met en/of mening over kant-en-klaarmaaltijden? Eet je ze vaak, of juist bewust niet? En als je ze vaak eet, voel je je daar dan gezond bij? 

Terug naar het begin

Reacties

  • Carla

    20 juli 2016 14:50

    Ik was altijd negatief over de kant en klaar maaltijden. Het leek me te weinig, maar sinds ik deze week ziek thuis ben en geen fut heb om te koken, heb ik een paar maaltijden gekocht, o.a. bloemkool, aard, gehaktballetjes, broccoli, aard, boomstammetje. Deze waren erg lekker, vandaag rode bietjes gehad, erg zoet, aard. met speklapjes. Omdat ik met kleurstoffen zit weet ik niet of het op langere termijn last van krijgt, of buikpijn en luchtweg problemen. Tot nu toe bevallen ze me erg goed de maaltijden.

    • Jelke

      09 mei 2015 17:05

      Vandaag pannenkoeken gegeten, maar in het pak van 8 stuks kon ik er maar 7 vinden, zeker één stuk gebruikt door de inpakmachine, de smaak van de naturel zijn altijd goed.

      • Truus

        14 augustus 2013 18:38

        Kant-en-klaar-gerechten worden steeds gezonder en authentieker. De vernieuwing binnen deze productgroep komt voort uit de toenemende belangstelling voor gezonde voeding en authentieke, etnische recepten.

        Het rapport van marktonderzoeker Innova Market Insights toont verder aan dat de consument een voorkeur heeft voor natuurlijke, biologische en lokale ingrediënten. De kant-en-klaar-gerechten mogen ook steeds meer op restaurantgerechten lijken, omdat door de crisis mensen minder vaak uit eten gaan.

        Volgens Lu Ann Williams, research manager van Innova Market Insights, valt op dat het aantal productintroducties in deze markt groot blijft. Er is immers een behoefte aan snelle en eenvoudig te bereiden maaltijden. Gemak speelt dan ook een grote rol binnen de nieuwe producten. Omdat veel consumenten zich zorgen maken over de gezondheid van de producten, is gezond een andere pré.

        • Welkom

          04 juli 2013 02:16

          Bij iedere super is wel een redelijke maaltijd te krijgen, maar maak ze beter en reken één euro meer, dat zou een zegen zijn.

          • Kees

            27 juni 2013 06:06

            In plaats van kant en klare maaltijden aan te kopen is misschien een optie om deze zelf te maken, dan weet je net wat er allemaal in zit en je kan zelf de keuze maken in wat je graag wil eten. In ons dorp is een rusthuis die iedere dag kant en klare maaltijden opdienen.

            • Thedutchcobra

              30 mei 2013 13:20

              Ik heb een maagzweer gehad en bleef telkens last houden van mijn maag. Ik at iedere avond een kant en klaar maaltijd. Zomers geen last (dan at ik ze minder) en 's winters heel veel last (dan at ik ze veel). Het duurde een paar jaar voordat ik hier achterkwam. Dacht eerst dat de maagzweer nooit echt overgegaan is. Nu kook ik iedere avond gewoon voor mezelf en heb totaal geen last meer. Dus mijn conclusie: kant en klaar maaltijden zitten vol met rotzooi.

              • 38vtrtv

                28 maart 2013 17:50

                Ja! vind ik ook. Gr Michel

                • popmenu530

                  23 maart 2013 23:07

                  Ik eet zelden een magnetronmaaltijd en moet zeggen de betere zoals rijst maaltijden; zijn goed te doen en smaakvol. Maar vanavond een magnetron maaltijd Penne met gehaktsaus. Ik moet zeggen de afbeelding zag er mooi en aanlokkelijk uit en daar zou de consumentenbond eens wat aan moeten doen. Dit soort verpakkingen die echt niet te vreten zijn om die uit de schappen te halen. Als je geblinddoekt was, zou je niet weten wat je het is. Totaal smaakloos. Prijs kwaliteit verhouding erg slecht, want zo'n product kost niks en is ook niks. Waarom eten Nederlanders dit soort producten? Jammer genoeg staan wij Nederlanders bekend om veel voor weinig en dat komt omdat we in het algemeen geen smaak hebben.

                  • ChrisvdL

                    12 maart 2013 14:05

                    Ik maak er iedere dag gebruik van.
                    De maaltijden bestel ik bij een soort afhaalservice. Ze zijn redelijk tot goed van smaak. En de keus is erg groot.
                    Toch wil ik ook de maaltijden van een ander bedrijf proberen.

                    • Freek

                      21 februari 2013 18:16

                      Mijn vrouw en ik eten hier af en toe een maaltijd van, maar vinden het té zout (3,6 gram). Als er minder zout is toegevoegd (bijv. 1,8 gram) maken wij hier zeker vaker gebruik van.

                      .
                      - Advertentie -
                      - Advertentie -