Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Drink jij groene thee, omdat het gezond is?

Voor de Tweede Wereldoorlog was thee de populairste drank in Nederland. Per hoofd van de bevolking consumeerden we jaarlijks 1500 gram. Sinds die tijd is de consumptie afgenomen. Men is in plaats van thee meer koffie en andere dranken gaan gebruiken. Maar langzamerhand is het thee-enthousiasme weer aan het terugkomen. De theeconsumptie per hoofd van de bevolking bedraagt gemiddeld 90 liter per jaar. 

Naast de gewone thee en de bekende theesoorten met vruchtensmaak bestaat er ook een thee die vooral in China en Japan wordt gedronken: groene thee. Groene thee is erg gezond. Het bevat vitamines en mineralen zoals calcium, magnesium, fluoride en ijzer. De thee heeft een kalmerende werking op de zenuwen en zou helpen bij afvallen.

Drink jij wel eens groene thee? Merk je dat je er 'gezonder' van wordt? Hoeveel thee drink je per dag? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Karin

  18 maart 2019 13:42

  Ik word misselijk van groene thee, vind het ook niet echt lekker. Ik drink het alleen omdat ik denk dat het gezond is. Kan ik er dan beter mee stoppen?

  • Jeannine

   01 oktober 2017 15:32

   Ik word misselijk na het drinken van groene thee

   • Gerrit

    15 juni 2016 12:17

    Ik drink nu veel groene thee op een dag in plaats van koffie. Nu zag ik de vraag over ontlasting, maar die is niet beantwoord. Mijn vraag is ook of je ontlasting door het veel groene thee drinken lichter wordt?

    • Kaerlighed

     04 juni 2016 15:49

     Ik drink veel groene thee. 's Morgens start ik de dag met een liter nog voor ik naar het werk ga. De rest van de dag drink ik nog enkele kopjes. Eigenlijk uit noodzaak, omdat ik anders enorm moe ben. Ik drink geen koffie en eet zeer weinig suiker (dus geen suikerdips). Ik kan dus wel zeggen dat het aan de theïne ligt en ik die echt wel nodig heb om de dag door te komen.

     • Lizzy

      27 november 2015 12:48

      Ik word ook misselijk van groene thee tot en met het gevoel van moeten braken aan toe. Even iets eten helpt dan wel. Misschien daalt de bloedsuikerspiegel? Dan helpt het in ieder geval niet tegen afvallen, als je suikerspiegel er zo snel van daalt dat je iets moet eten....

      • Geertien

       03 maart 2016 22:05

       Ik word ook misselijk van groene thee, vooral op een lege maag.
       Soms is er echter ook niets aan de hand, ik weet niet waardoor dat komt.

      • Muis

       12 augustus 2015 23:12

       Ik drink sinds enkele dagen één à twee tasjes groene thee, wat mij opvalt is ondanks dat ik heel hard werk, dat ik niet kan slapen. Ik ben heel wakker, slaap heel moeilijk in. Heeft het er iets mee te maken? En ik drink het zeker vier uur op voordat ik ga slapen.

       • Vonnie

        22 maart 2015 20:57

        Ik word altijd misselijk van groene thee, maakt niet uit wanneer ik het drink of van welk merk, ik krijg de neiging tot overgeven, waar heeft dat mee te maken?

        • Dinie

         08 februari 2015 13:32

         Ook ik word van sommige merken groene thee heel erg misselijk als ik geen volle maag heb. Ik ga dan naar de wc omdat ik denk dat ik moet overgeven. Waar zou dat door komen?

         • Joke

          04 december 2014 17:51

          Hallo, ik heb vandaag groene thee gedronken. Kun je daardoor groene ontlasting krijgen?

          • Lastig geval

           19 september 2014 12:55

           Ik drink meestal twee kannen jasmijnthee of andere groene thee. Ik doe dat al jaren en kan niet zeggen dat ik ervan afval, maar dat vergt natuurlijk ook meer dan alleen groene thee drinken.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -