Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Afhaalmaaltijden: gezond of ongezond?

Na een lange dag werken heb je niet altijd zin om boodschappen te doen en uitgebreid te koken. Een belletje naar de pizzakoerier is dan snel gemaakt. Je bestelt wat je wilt eten en ongeveer een half uur later staat de koerier met een dampende pizza voor je neus. 

Naast de pizza kun je ook andere maaltijden laten bezorgen. Denk aan spareribs of een shoarmaschotel. Andere vormen van afhaalmaaltijden zijn gerechten bij de chinees of toko. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd.

Hoe vaak haal jij je avondmaaltijd bij de pizzeria, chinees of snackbar? Is het wel gezond als je meerdere keren per week je maaltijd afhaalt? Krijg je dan nog wel de nodige vitaminen binnen? En wat haal je zoal?

Terug naar het begin

Reacties

 • JM Willems

  28 januari 2014 10:52

  Dat deze manier van zorg niet wordt nagevolgd is niet geheel waar. Mijn vrouw en ik -allebei z-verpleegkundigen- hebben ook sinds 3,5 jaar een meervoudig gehandicapt kind in ons gezin opgenomen, die eerst in de instelling woonde waar wij werkten van waaruit nog 20 andere kinderen zo wonen. Ik ken nog een instelling waar men voorzichtig met 2 kinderen ook zo een project is begonnen. Wij zijn op dit moment bezig om een tweede kindje in ons gezin op te nemen. Het heeft inderdaad heel wat voeten in de aarde om financiën voor elkaar te krijgen, buiten de vaste vergoedingen. Het geeft heel veel voldoening om te zien dat ONS kind zich zo buitengewoon ontwikkeld heeft. Alleen al om dat te mogen meemaken is uniek en een grote beloning. Onze eigen kinderen zouden niet anders meer willen.

  • Jolanda Brink

   28 januari 2014 10:52

   Met veel bewondering hebbem wij vannochtend naar de uitzending van Vinger aan de Pols over deze twee mensen gekeken. Zelf zijn wij allebei verpleegkundige. Ik heb zelf ooit stage gelopen in de verstandelijk gehandicaptenzorg en vond dat al erg zwaar. Ik werk nu als kinderverpleegkundige en heb nog steed met deze kinderen te maken.
   Wij vonden het fantastisch om te zien hoe deze twee mensen de drie gehandicapte kinderen hebben opgenomen in hun leven. Heel knap als je dat kan, en ontzettend fijn voor die kinderen. We hebben veel respect voor deze mensen!
   Jolanda Brink en Peter Stap uit Voorburg.

   • RoB

    13 januari 2014 21:16

    Oei? Even makkelijk en de straat oversteken om wat maagvulsel te halen. Tja, na mijn bestelling te hebben gedaan, meteen betalen. Een is de vloer aan het doen, met de handen uit het sop even wat toevoegen aan de pizza. Omdat het op was kreeg ik iets beters. Als de politie het had gezien wat ik in de container had gedumpt, had ik een flink proces gekregen. Zij mogen en doen maar. Niets aan te verdienen zeker voor hen die er toezicht op moeten houden en wij ons maar ziek betalen aan?

    • Kruijn

     27 juli 2013 03:40

     Eet vooral: vers en onbewerkt voedsel, zout-, suiker- en vetarm, veel groente, beperk koolhydraten (is lastig in westers voedingspatroon), vezelrijk, let op E-stoffen want die kunnen rampzalig zijn. In voorafgaande past nagenoeg geen enkele afhaal/kantenklaarmaaltijd.

     • Jeanne

      27 december 2012 17:56

      Mensen worden steeds luier en ongezonder.
      Vroeger moest men veel harder werken dan nu maar omdat men veel gezonder at hadden de meeste mensen ook veel meer energie.
      Ook nu kost een gezonde maaltijd bereiden niet al te veel tijd. Ik zeggen, probeer het eens. Je voelt je zoveel beter als je gezond eet.

      • C

       25 december 2012 17:11

       Ik ben van mening dat je dan niet ondervoed lijkt, maar dat je dat wel degelijk bent. Dit is ernstiger dan mensen denken, ik leef en eet gezond en vind het heerlijk en vind die afhaalmaaltijden niet eens meer lekker. Al dat zout en vet en vitamines zijn al helemaal niet te vinden. Een keertje kan best wel, maar snap niet dat mensen dat willen.

       • Dick

        01 november 2012 10:12

        Afhaalmaaltijden gebruik ik zelf nooit. Het meeste lijkt me meer maagvulling dan een smakelijke maaltijd. Wat is er niet fijner dan zelf je eten bereiden, ontspannend in de keuken bezig zijn, glaasje wijn erbij en het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

        • hans1929

         31 oktober 2012 18:01

         Ik gebruik al enkele jaren, meestal dagelijks, koelversmaaltijden en heb daarbij keus uit 40 verschillende en kan zelf de keus bepalen. Over het algemeen zijn de maaltijden van goede kwaliteit.
         Acht minuten verwarmen in een machnetron en je kunt eten. Ook wordt er eventueel soep en nagerecht bijgeleverd.
         Complete 3-gangen maaltijd kost € 7,25.

         • onbekend

          27 juli 2012 00:04

          Wij doen het heel af en toe, maar omdat wij ook aan de lijn zijn, dan moet je daar wel allert op zijn!! Eens in de 2 maanden, doen wij het. Verder ook niet.

          • JoseVersteegen

           30 januari 2011 16:47

           Het is erg gemakkelijk, maar vaak zijn ze vetter en zouter en als je niet goed verwarmd worden of ze zijn lang houdbaar of kort gedateerd dan krijg je darmklachten.
           Zijn ze gezond? Of NIET? Ik haal erg weinig maaltijden- soms chinees, het is veel goedkoper om zelf te koken en dan kun je toevoegen wat je wilt.afhalen is ook tijdrovend, behalve als ze uit de supermarkt komen.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -