Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Interessante artikelen

Lees hier verschillende interessante artikelen over diverse psychische onderwerpen. 

  • Aanpassing eet- en drinkpatroon tijdens stresssituaties

De één is beter bestand tegen spanning dan de ander. Maar bij vrijwel iedereen zal een verhuizing, scheiding of plotseling ontslag leiden tot een stressvolle periode. Zolang deze stressperiode niet te lang aanhoudt, is er geen enkel probleem. Maar wat gebeurt er met je lichaam als de stresssituatie langer aanhoudt? En hoe kan voeding helpen tijdens stressvolle periodes? Je leest het in dit artikel!

Lees verder!

  • Stottertherapieën

Stotteren is niet eenvoudig te verhelpen aangezien er meerdere facetten meespelen bij het ontstaan ervan. Sommige stottertherapieën richten zich puur op het spreken, andere therapieën richten zich ook op het zelfbeeld en de gevoelens van de stotteraar. Wat die therapieën inhouden lees je in dit artikel!

Lees verder!

  • Een winterdip en extra kilo's? Deze winter niet!

In de wintermaanden  zet je het sporten en gezond eten op een wat lager pitje, want door al die wollige kleren zie je die extra kilootjes toch niet. Als de zomer eraan komt, heb je hier vaak weer spijt van. Dat kan anders! In dit artikel lees je daarom tips om de winter actief door te komen. 

Lees verder!

  •  Tips om examenspanning de baas te blijven!

Een beetje spanning voor je examen is gezond en goed. Het zet je aan tot betere prestaties en verhoogt je concentratie. Maar je kunt ook te maken krijgen met zogenaamde examenspanning. Je klapt dan dicht bij het zien van eerste examenvragen. In dit artikel lees je hoe je hier goed mee om leert te gaan. 

Lees verder!

  • Depressiviteit bij ouderen? Zo herken je de symptomen!

Steeds meer ouderen zijn depressief. Dit gebeurt vaak niet plotseling, maar is een proces dat geleidelijk aan verloopt. In dit artikel beschrijven hoe je de eerste symptomen kunt herkennen en hiermee erger weet te voorkomen.

Lees verder!

  • Ook jij stressvrij? 9 tips om stress te voorkomen!

Stresssituaties voor honderd procent vermijden, is onmogelijk. Maar je kunt je er wel weerbaarder tegen maken. Het gaat erom de stress te managen. In dit artikel geven we je 9 tips die je hierbij kunnen helpen. 

Lees verder!

  • Burn-out een vorm van depressie?

Vaak wordt gedacht dat een burn-out een vorm van een depressie is, terwijl dit niet zo is. In dit korte artikel leggen we de verschillen uit. 

Lees verder!

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -