Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vind jij planten op de werkvloer belangrijk?

Door onder andere slechte ventilatie heerst er vaak een slecht binnenklimaat op het werk. Een plantje op je bureau is goed voor je gezondheid. 

Planten leveren zuurstof en daardoor kan groen op het werk helpen bij klachten zoals hoofd- en keelpijn. Het is ook goed voor het concentratievermogen en de werkeffectiviteit. Bovendien is bewezen dat de aanblik van groene planten voor een significante vermindering van stress zorgt. Groen staat namelijk bekend als een rustgevende kleur: even kijken naar een plant laat je dus ontspannen. In ziekenhuizen blijken patiënten met planten in hun omgeving zelfs sneller te herstellen dan zonder planten.

Staan er bij jou op het werk planten? Vind je dat prettig of kan het je niks schelen? Werkt het echt om op gestresste momenten even naar een plantje te staren?

Verder lezen

Reacties

 • A. (54) member.eekelen.avan@freeler.nl

  28 januari 2014 10:51

  In samenwerking met VISO starten wij volgende week met handspelling, omdat de verwachting is dat mijn echtgenote binnen een jaar ook haar gezichtsvermogen kwijt is. Zij is al geruime tijd zeer slechthorend. Helaas hebben wij de uitzending niet kunnen zien en door omstandigheden ook niet opgenomen. Is het mogelijk daarvan een videoband te verkrijgen?

  • Jeroen Meeder (red. Vinger aan de Pols)

   28 januari 2014 10:51

   Videoband bestellen zie hoofdpagina: Vinger aan de Pols.

   • Pieter (44) Stoop

    28 januari 2014 10:51

    Wat me erg stoorde in deze uitzending is de term"vervuiling" (zo noem ik het). Met alle respect voor Nel Hage, wil ik stellen dat zij niet doof is. Als je met iemand in gesproken Nederlands kunt praten, zonder woorden af te kunnen zien, ben je niet Doof maar slechthorend. Noem het dan ook zo!!! Of klinkt DOOF-blind soms spectaculairder als slechthorend en blind.
    Mijn zoon is doof. Voor Doven in het algemeen is het pijnlijk als er zo met de term "Doof" omgegaan wordt. Voor je het weet krijg je weer allerlei misverstanden.
    Graag goede informatie !!! Dat verwacht ik zeker van een programma als het uwe.

    • Bjorn

     19 september 2008 11:10

     De plant heet Spathiphyllum, mooie plant maar erg lastig om goed te houden, een Anthurium Arrow zal het beter doen.

     • leo

      01 januari 2008 21:25

      Wie weet welke plant was uitgeroepen tot anti-stress plant van het jaar? Het was zelfs uitgeroepen tot kantoorplant van het jaar 2007.

      • Gerda

       27 juni 2003 02:00

       Een plant op je bureau dan onderhoud je hem zelf. Prima toch.
       Maar planten in de klas, bah. Vaak vol beesten.
       Wat vinden jullie dáárvan.

       • Iris

        25 april 2002 02:00

        Ja hoor, planten maken het een stuk aangenamer op de werkplek. En na het werk even rustig de plantjes water geven en hier en daar wat dood blad eruit halen is een prima relaxte afsluiting van de dag!

        • Judith Hachmang

         27 november 2001 01:00

         Bij mij op het bureau staan altijd planten, want zonder dit ben ik niet compleet. Het is een stukje sfeer van jezelf en een stukje huiselijkheid. Dit stukje huiselijkheid kun je ook overbrengen naar je collega's. Tenslotte ben ik overdag meer hier als thuis.

         • Anna

          08 november 2001 01:00

          Bij anderen vind ik het altijd heel gezellig staan. Zelf kan ik de stap niet zetten, maar ik juich het toe! Lijkt me prima, meer planten.

          • Pasker

           05 november 2001 01:00

           Het lijkt mij erg rustgevend overkomen.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -