Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heeft lavendel een heilzame werking?

Lavendel komt voor in allerlei producten, zoals zeep, badolie, homeopathische geneesmiddelen, etherische oliën en wierook. Volgens kenners heeft het een rustgevende en kalmerende werking. Bovendien zou het kramp verdrijven en insecten - vooral muggen - weren.

Met welk doel pas jij lavendel toe? Werkt het, volgens jou? 

Verder lezen

Reacties

 • Ster

  11 mei 2014 19:34

  Ik heb gehoord dat het ook goed werkt tegen depressies als je een paar druppeltjes neemt. Iemand misschien ervaring?

  • Pegster

   12 juni 2014 21:06

   Klopt, ik drink het en schrijf er over op Facebook.

  • Hilde

   17 april 2013 20:38

   Kun je het ook naar België verzenden?
   Van welke streek komt jouw lavendel?
   Kan je ook de geplukte bloempjes bezorgen ?

   • ivan

    09 juli 2012 23:43

    Ik gebruik sinds kort gedroogde lavendel uit eigen tuin die ik onder mijn bed leg en het heeft een rustgevend gevoel en dan heb je die aangename heerlijke geur. Echt heerlijk om in bed te liggen.

    • Louise

     03 juni 2012 16:03

     Is lavendelolie ook goed tegen nachtelijke krampen in de hele benen?
     En waar / welke kan ik het beste dan kopen?

     • Roger

      17 februari 2012 22:30

      Er is veel verwarring over echte en hybride lavendel. De meeste olie in de handel is van lavandin; hybride lavendel of Lavandula x intermedia. Echte lavendel of Lavandula angustifolia is veel kostbaarder maar ook medicinaal veel waardevoller. Helaas worden beiden vaak met de ongeldige naam Lavandula officinalis aangeboden. Ze werken in principe tegenovergesteld aan elkaar; lavandin is opwekkend en echte lavendel rustgevend. Maar ze hebben ook beide de eigenschap om meer te kalmeren of opwekkend te werken naar gelang behoefte. Het is complexe materie, er is geen enkele etherische olie zo veelzijdig toepasbaar als lavendel.

      • melek

       09 februari 2012 11:33

       Vraag aan Yasemin Anik: voor acne behandeling hoeveel gr. lavendel op hoeveel water en hoelang moet het trekken? Ik wil het graag uitproberen. Alvast bedankt.

       • Saskia

        12 januari 2012 01:31

        waar koop ik echt volkomen pure lavendelolie zonder enige toevoeging van wat maar ook?

        • Megan

         05 januari 2012 17:26

         Ik heb 2 vraagjes en hoop dat iemand mij antwoord kan geven. :) 1.) Ik heb 2 shih tzu's en die zijn vaak echt heel druk, nou hoorde ik dus een keer dat ze van lavendel rustig worden, klopt dat? En kan ik dan een beetje op een speeltje spuiten? 2.) Als je lavendelolie of zoiets op de puistjes doet, wordt je huid daar dan niet droog van? En gaat 'ie dan echt weg?

         • kier

          18 december 2011 19:06

          Heeft iemand ervaring met lavende oog kompressing? Van de bloesem thee trekken en een doek er in dompelen, daarna warm op de ogen leggen.

          • Ann

           25 april 2011 22:13

           Ook ik gebruik Lavendelolie bijna overal voor. paar druppeltjes op het kussen 's avonds, tegen muggesteken. Ik gebruik het ook voor puistjes, binnen 2 dagen is er niets meer te zien!! 10 ml kost 5,95 te koop bij www.wellnessessential.nl

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -