Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wist je dat je vrij bent om te kiezen voor je zorgbehandelaar?

maandag 09 oktober 2017 | Bron: Kantar Public

Wist je dat je vrij bent om te kiezen voor je zorgbehandelaar?

Bijna de helft (44%) van de Nederlanders heeft het gevoel nauwelijks tot geen invloed te hebben op de keuzes voor een  behandelaar. Een op de vijf mensen (21%) is zelfs niet op de hoogte van de mogelijkheid om zelf een zorgverlener te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public, dat in opdracht van Zilveren Kruis is uitgevoerd. Om mensen bewuster te maken dat er iets te kiezen valt en zorg meer inzichtelijk te maken, heeft Zilveren Kruis de Zorgverkenner ontwikkeld.

Invloed op behandelkeuzes

Meer dan de helft van de mensen (58%) geeft aan het advies van de huisarts direct op te volgen. Veel patiënten hebben een groot vertrouwen in hun huisarts en leggen daarom vaak bewust de regie bij hem of haar neer.  Stef Groenewoud, gezondheidswetenschapper en verbonden aan Radboud UMC Nijmegen, geef het advies om dat vertrouwen te gebruiken om samen het gesprek aan te gaan over de keuzes binnen het zorgtraject. Er valt iets te kiezen.

Vind de voor jou beste behandelaar met Zorgverkenner

Om mensen meer inzicht in hun zorgtraject te geven waardoor ze gerichte keuzes kunnen maken,  ontwikkelde zorgverzekeraar Zilveren Kruis de Zorgverkenner. De Zorgverkenner helpt je de voor jou beste behandelaar te kiezen. En biedt inzicht in de afstand, kosten en vergoedingen, medische kwaliteit, wachttijd en patiëntervaringen bij een behandelaar.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis.

.
- Advertentie -
- Advertentie -