Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voorkom eigen risico bij zorg in buitenland

donderdag 01 oktober 2015 | Bron: UnitedConsumers

Voorkom eigen risico bij zorg in buitenland

Wist je dat de basisverzekering meestal zorgkosten in het buitenland dekt, maar dat je zelf eigen risico moet betalen? Dit kun je voorkomen door een reisverzekering met aanvullende medische dekking af te sluiten.

Werelddekking in basisverzekering

In de basisverzekering is een standaard werelddekking voor spoedeisende zorg opgenomen. Deze dekt (een deel van) de gemaakte zorgkosten in het buitenland, maar in dit geval moet je wel eigen risico betalen. Tandartskosten zijn bij de werelddekking niet inbegrepen.

Aanvullende reisverzekering

Een reisverzekering met aanvullende medische dekking vergoedt daarentegen het eigen risico. Dat scheelt soms tot wel € 385,- in 2016. Het declareren van tandartskosten is ook mogelijk bij deze reisverzekering, zelfs als de patiënt geen aanvullende tandverzekering heeft. Er zitten echter wel voorwaarden vast aan tandzorg in het buitenland via een aanvullende reisverzekering. Zo mogen de klachten niet in Nederland zijn ontstaan en/of behandeld zijn en de zorg kan niet uitgesteld worden.

Wat is eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen, voordat een zorgverzekeraar de zorgkosten vergoedt. Het eigen risico geldt voor zorgkosten uit de basisverzekering. In 2015 bedraagt het verplichte eigen risico €375,-. In 2016 stijgt het eigen risico naar €385,-.

.
- Advertentie -
- Advertentie -