Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vegan eten steeds populairder

dinsdag 13 februari 2018 | Bron: Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Vegan eten blijft een belangrijke foodtrend en plantaardig eten lijkt alsmaar populairder te worden. Dat vegan eten niet alleen gezond is, maar ook heel smaakvol bewijst de groeiende lijst met populaire vegan kookboeken.

Gezondheidsvoordelen vegan eten

We weten steeds meer over de positieve effecten op de gezondheid van minder dierlijk en meer plantaardig eten. Dat is ook een van de redenen dat steeds meer mensen kiezen voor een dag zonder vlees of zelfs een volledig plantaardig dieet. Ook toonaangevende gezondheidsinstanties, zoals de Gezondheidsraad, raden aan om vaker plantaardig te eten voor de gezondheid. Meer over de gezondheidsvoordelen lees je in het artikel Plantaardig eten is hot! op partnerwebsite Dokterdokter.nl.

Aan smaak geen gebrek in Vegan smaaksouvenirs

Het oude imago van vegan eten als ‘saai’ en ‘smaakloos’ verdwijnt langzaam. 

De populariteit van plant-based food is daarnaast niet alleen zichtbaar in Nederland, maar wereldwijd. Dat ondervonden ook blogger Jolijn Pelgrum – bekend van de blog Vegadutchie – en journalist Sjoerd Schotten – bekend van Sam Greens.

Tijdens hun vele reizen vonden zij overal inspiratie voor de lekkerste vegan gerechten. Deze gerechten bundelden zij in een nieuw en verrassend kookboek: Vegan smaaksouvenirs. Hierin vind je 75 vegan recepten van over de hele wereld die je gemakkelijk thuis kunt maken met ingrediënten uit de supermarkt.

Vegan smaaksouvenirs – De 75 lekkerste plantaardige wereldrecepten voor thuis – Jolijn Pelgrum & Sjoerd Schotten, adviesprijs €22,99, Uitgevrij Nieuw Amsterdam

.
- Advertentie -
- Advertentie -