Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Schadelijke bacteriën in barbecuepakketten supermarkt

dinsdag 16 september 2014 | Bron: Metro

Lekker makkelijk, zo’n standaard barbecuepakket van de supermarkt, maar gezond is het niet, blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De voorverpakte spiezen, hamburgers en worsten zijn vaak besmet met potentieel schadelijke bacteriën en soms zelfs bijna bedorven. Bovendien is het vlees vaak niet diervriendelijk. 

Spiezen op de barbecueDe dierenwelzijnsorganisatie onderwierp het barbecuevlees van 8 verschillende supermarkten – AH, Jumbo, Lidl, Aldi, Dirk, Deen, Dekamarkt en Albert Heijn XL – aan een grondige inspectie. 109 pakketten werden gekocht en op allen ontbrak een dierenwelzijnskeurmerk. In één winkel werden elf vleespakketten nader bekeken en hier werden heel veel besmettingen met bacteriën aangetroffen, zoals 5 keer de E.coli-bacterie, ofwel de poepbacterie. Drie van de bekeken stukken vlees waren zelfs zo erg besmet, dat er sprake was van het begin van bederf.

Voedselvergiftiging 

Naar schatting lopen elke zomer honderdduizenden mensen een voedselinfectie op. Grootste oorzaak: de barbecue. Het vlees hierop wordt niet genoeg doorgebakken of het rauwe vlees blijft te lang in de zon liggen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -