Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Popcorn Stories steunt 113 Zelfmoordpreventie

donderdag 16 januari 2020 | Bron: www.vraagmaar.113.nl

Popcorn Stories steunt 113 Zelfmoordpreventie

Stichting 113 Zelfmoordpreventie heeft gisteren een gratis online training gelanceerd waarmee je kunt bijdragen aan het voorkomen van zelfmoord. Door middel van verschillende video’s wordt de kijker geïnformeerd over hoe eventuele suïcidale gevoelens zijn te herkennen. 113 Zelfmoordpreventie en Popcorn Stories willen zich in de campagne vooral richten op mannen van middelbare leeftijd. Volgens cijfers komt suïcide het vaakst voor in deze groep.

Achtergrond campagne

Voor Michan Tolman, eigenaar van Popcorn Stories, heeft de campagne extra betekenis. Tolman is zijn vader twee jaar geleden aan plotselinge zelfdoding verloren. Hierbij heeft hij zijn naasten met miljoenen vragen achtergelaten. De onzekerheid en angst waar ze als gezin voor én na zijn dood mee te maken kregen, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Toch denkt Tolman dat het ondanks alle negatieve ervaringen ook positieve veranderingen met zich heeft meegebracht. Na de zelfdoding van zijn vader heeft hij besloten zich in te zetten voor de strijd tegen zelfdoding en heeft hij contact gezocht met 113 Zelfmoordpreventie. Samen met 113 Zelfmoorverpeventie is Tolman tot de invulling van de campagne gekomen. 

Online training

In de online training over suïcidepreventie kan de kijker meer te weten komen over wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving denkt aan zelfdoding. Het doel van de training is het signaleren en op tijd voorkomen van zelfmoord. Je leert alert te zijn op signalen van personen in je omgeving, hoe je naar zelfmoordgedachten kunt vragen en hoe je de persoon kunt wijzen op mogelijkheden voor hulp.

Met de video’s en de training hopen Popcorn Stories en 113 Zelfmoordpreventie een bijdrage te kunnen leveren aan de bewustwording rondom zelfdoding en ervoor te zorgen dat mensen meer naar elkaar omkijken..
- Advertentie -
- Advertentie -