Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ontspannen en met meer aandacht je tanden poetsen

dinsdag 26 mei 2020 | Bron: Parodontax

Tandenpoetsen: het zou een ontspannen moment moeten zijn, met alle aandacht voor je tanden en jezelf. Zeker in deze tijd, waarin er zoveel om ons heen gebeurt. Onderzoek van Parodontax wijst echter uit dat bij slechts 9% van de vrouwen tandenpoetsen een ontspannen gevoel oproept.

Vier op de tien Nederlandse vrouwen hebben tijdens het tandenpoetsen kennelijk andere zaken aan hun hoofd en staan wel eens iets anders te doen. Zo staan ruim vier op de tien met hun mobiel in de ene en hun tandenborstel in de andere hand. Ook haren kammen (22%), omkleden (21%) en TV kijken (21%) scoren hoog tijdens het tandenpoetsen. Daarom roept Parodontax met de nieuwe reeks herbal tandpasta’s en de bijbehorende podcastserie 'Brush & Breathe' tandenpoetsend Nederland op om op een ontspannen manier met meer aandacht te poetsen en zo bloedend tandvlees te voorkomen.

Te snel afgeleid 

Uit het onderzoek van Parodontax blijkt dat vooral vrouwen tussen de 25 en 30 jaar zijn tijdens het tandenpoetsen vaker afgeleid. Meer dan bijvoorbeeld dertigplussers (46% tegenover 34%). Hoe jonger we zijn, hoe vaker we tandenpoetsen combineren met het lezen en sturen van berichtjes, het checken van social media, het lezen van nieuwsberichten of andere zaken op de mobiel. Ter vergelijking: 27% van de respondenten van 40 t/m 45 jaar versus 60% van 25 t/m 29 jaar.

Belang van goede mondgezondheid 

Wijzen deze cijfers erop dat vrouwen hun mondgezondheid minder belangrijk zijn gaan vinden? Daar lijkt het niet op. 91% van alle respondenten geeft namelijk aan een gezonde mond heel belangrijk te vinden. En 88% zegt zelfs te weten wat daarvoor nodig is. Desondanks zijn slechts zes op de tien vrouwen bewust bezig met hun mondgezondheid, dan wel tevreden hierover.

Een moment voor jezelf tijdens het poetsen 

Er gebeurt momenteel heel veel om ons heen. Op veel zaken hebben we geen invloed, maar we kunnen wel goed voor onszelf en onze mondgezondheid zorgen. Tandenpoetsen zou een goed moment kunnen zijn om even tot jezelf en tot rust te komen. Een op de vijf respondenten is het hiermee eens, maar bij slechts 9% van de vrouwen roept tandenpoetsen een ontspannen gevoel op.

Parodontax introduceert daarom nu de podcastserie ‘Brush & Breathe’ waarin je tijdens het tandenpoetsen op een ontspannen manier advies en tips krijgt om goed voor jezelf en je mondgezondheid te zorgen. 

Brush & Breathe

De podcastserie ‘Brush & Breathe’ met de nieuwe Parodontax herbal tandpasta’s vormen samen de perfecte start voor een ontspannen poetsbeurt met alle aandacht voor je tanden en jezelf. Tijdens ‘Brush & Breathe’ leer je niet alleen alles over goede mondverzorging; je zult merken dat deze podcastserie ook heel ontspannend is.  De nieuwe Parodontax herbal bevat kruidenextracten voor een schone en frisse sensatie. Het voorkomt en helpt tegen bloedend tandvlees.

Klik hier om de podcastserie op Spotify te beluisteren.

.
- Advertentie -
- Advertentie -