Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Groeispurt heeft lange slaap nodig

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: The Daily Mail

Kinderen groeien sneller wanneer ze langer slapen. Vooral voor groeispurts zijn kinderen erg afhankelijk van het aantal uren slaap. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers.

In de aanloop naar een groeispurt zal een kind een paar dagen meer slapen. Dit kan tot wel bijna vijf uur per dag extra zijn. âEr is niet veel bekend over de biologie achter groeispurts,â zegt hoofdonderzoeker Michelle Lampl, âmaar er is een direct verband tussen groei en langere slaap.â

Voor de kleinschalige studie hielden 23 ouders het groei en slaapgedrag van hun kinderen bij voor een periode van 4 tot 17 maanden.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er wat dit betreft een belangrijk verschil is tussen jongens en meisjes. Bij jongens is vooral de duur van de slaap belangrijk voor groeispurts terwijl bij meisjes vooral het aantal slaapmomenten van belang is. Jongens en meisjes slapen overigens wel even lang.

.
- Advertentie -
- Advertentie -