Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gemiste of foutieve behandelingen bij vrouwen met hartklachten

donderdag 07 september 2017 | Bron: Best Doctors

Gemiste of foutieve behandelingen bij vrouwen met hartklachten

Vrouwen met hartklachten hebben kans op een foutieve of gemiste behandeling door verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart. Deze verschillen worden niet altijd onderkend door artsen, andere behandelaren en de vrouwen zelf. Aangezien hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één is onder vrouwen, is een juiste behandeling essentieel. Best Doctors gaat daarom onderzoeken of én hoe vrouwen met hartklachten een second opinion aanvragen. Dit onderzoeken ze door middel van een enquête, in samenwerking met cardiologe Janneke Wittekoek.

Second opinion

Wittekoek: “In mijn praktijk zie ik vrouwen die twijfelen over een eerdere diagnose of die willen weten of hun aanhoudende klachten duiden op hart- en vaatziekten. Ze voelen zich onzeker en willen vaak hun eigen arts niet passeren. Met deze enquête gaan we kijken hoe het er voor staat in Nederland: maken vrouwen gebruik van hun recht op een second opinion, durven en willen ze dit, en wat zijn de ervaringen en gevolgen?”

Onzekerheid wegnemen

Best Doctors heeft als doel om onzekerheid weg te nemen over de gestelde diagnose. Daarnaast willen ze patiënten voorzien van alle informatie die nodig is om een weloverwogen beslissing te maken met betrekking tot een behandeling. Heb je hart- en vaatklachten? Twijfel je aan de diagnose? Of heb je misschien zelfs al een hartaanval of beroerte gehad? Dan kun je tot en met 31 september meedoen aan het onderzoek van Best Doctors, de enquête duurt vijf minuten.

Twijfel je aan je diagnose of behandelplan en heb je hier vragen over? Je kunt dan contact opnemen met Best Doctors per telefoon: (+31) 010 282 1657, of via email: nederland@bestdoctors.com. Samen met een specialist bespreek je dan of je in aanmerking komt voor een second opinion van een internationale topspecialist.

.
- Advertentie -
- Advertentie -