Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Auris lanceert taalontwikkelingsapp: Van nul tot taal

dinsdag 31 mei 2016 | Bron: Auris

Auris lanceert taalontwikkelingsapp

Van nul tot taal is de nieuwe app vol nuttige taaltips, ondersteunend met voorbeeldfilmpjes. Met de app leren ouders en hulpverleners in de kinderopvang de taalontwikkeling bij kinderen te stimuleren. Deze app is mede ontwikkeld door medewerkers van Auris Zorg in Goes. Auris is de professionele partner van mensen die hulp nodig hebben bij horen, spreken of taal.

Instructie app ‘Van nul tot taal’

De app heeft twee onderdelen. Zo is er een onderdeel met handige tips ingedeeld op leeftijd om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Het andere deel van de app is bestemd voor ouders die de ‘Tas vol taal’ gebruiken. De ‘Tas vol taal’ is een tas vol met spelletjes en materialen waarmee ouders met hun kind spelenderwijs taal te oefenen. Deze materialen of vergelijkbare spullen hebben ouders vaak al thuis liggen. Ouders die de tas niet hebben, kunnen gebruik maken van de voorbeeldfilmpjes en tips.

Taalontwikkelingsstoornis

In Nederland heeft vijf tot zeven procent van de kinderen een vorm van een taalontwikkelingsstoornis. Deze stoornis wordt lang niet altijd herkend. De Auris-app helpt ouders en medewerkers in de kinderopvang om bewuster en spelenderwijs om te gaan met taal. De app is ook bestemd voor ouders of verzorgers van jonge kinderen zonder stoornissen. Zo zijn jonge kinderen op een leuke manier bezig met taal. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -