Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Alcohol verdubbelt kans op mond- en keelkanker

maandag 06 juli 2015 | Bron: ABC.net

Alcohol verdubbelt kans op mond- en keelkanker

Mensen die vier of meer glazen alcohol per dag drinken hebben twee keer zo veel kans op mondkanker en keelkanker als mensen die geen alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Australische Kankerbestrijding en de Universiteit van Melbourne.

De onderzoekers analyseerden de drinkgewoontes van 41.000 volwassenen sinds 1990. Dat het regelmatig drinken van alcohol het risico op kanker verhoogt was al langer bekend. Nu blijkt dat een gemiddelde alcoholconsumptie van vier glazen per dag de kans op mond- en keelkanker verdubbelt.

Risico’s onbekend

Volgens de kankerbestrijding realiseren veel mensen zich niet wat de risico’s van alcoholconsumptie zijn. “We denken bij alcohol vaak aan ongelukken en geweld. Veel mensen realiseren zich niet dat als ze ervoor kiezen matig of veel te drinken, er een direct verband met kanker bestaat,” legt een woordvoerder uit. De kankerbestrijding adviseert mensen daarom om de alcoholconsumptie ten minste te beperken tot maximaal twee glazen alcohol per dag.

.
- Advertentie -
- Advertentie -