Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Afvallen met voedingsadvies op je telefoon

woensdag 17 december 2014 | Bron: Anp.nl

Afvallen met voedingsadvies op je telefoon

Gezonder leven: met de overload aan informatie en zelfverklaarde gezondheidgoeroes lijkt het soms een hele opgave. Toch, anno 2015, hoeft dit helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Sinds deze week is het mogelijk om persoonlijk voedingsadvies te krijgen op je smartphone, gewoon via WhatsApp.

Volgens voedingsdeskundige Bart Beukers, die de Mobile Foodcoach ontwikkelde, gaat de foodcoach verder dan voeding en krijgen ook thema’s als ontspanning en inspanning de aandacht: "De balans hiertussen is cruciaal en levert echte gezondheid op, " aldus Beukers. “Bovendien zitten we tegenwoordig toch al vaak met onze telefoon aan tafel, dus waarom niet van de nood een deugd maken?”

Geleidelijk veranderen

Je Appt wat je de afgelopen twee dagen gegeten hebt. Dat wordt door een voedingsdeskundige geanalyseerd, waarop er wekelijks een opdracht volgt om verkeerde eetgewoontes geleidelijk te veranderen. Blijkt een advies niet haalbaar dan kan de foodcoach daarop anticiperen. Door veranderingen in een rustig tempo door te voeren is het makkelijker vol te houden en verval je minder snel in oude patronen.

Betaalbaar

Behalve tijd (omdat je niet meer op consult hoeft), scheelt het online voedingsadvies ook geld. Voor de prijs van een traject bij een reguliere voedingsdeskundige kun je ruim anderhalf jaar de Mobile Foodcoach gebruiken. Dat betekent langdurige coaching en meer kans op een blijvende verandering. Met een gratis e-book worden de adviezen nog eens extra uitgelegd. Je kunt je voor 10 euro per maand aanmelden op mobile-foodcoach.com

.
- Advertentie -
- Advertentie -