Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat kun je zelf doen om de kans op een zwangerschap te vergroten?

5 uit 5 - 1 beoordeling
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je zwanger wilt worden en het wil niet lukken, kun je een aantal dingen zelf doen.

  • Als man kun je afzien van strak ondergoed en het gebruik van alcohol en drugs om te proberen de kwaliteit van het zaad te verbeteren.
  • Als vrouw kun je proberen je lichaam in goede conditie te krijgen en te houden. Voldoende bewegen, gezond eten en het laten staan van alcohol en drugs leveren hier een bijdrage aan.
  • Je kunt zelf beginnen met het bijhouden van een menstruatiekalender samen met het dagelijks rectaal meten van de ochtendtemperatuur nog voor je uit bed komt. Op de kalender kun je over een langere periode aangeven wanneer je menstrueert. Je kunt dan een goed beeld krijgen of je een regelmatige cyclus hebt of niet. Met het meten en opschrijven van de temperatuur kun je proberen te meten wanneer je een eisprong hebt. Dit heet een basale temperatuurcurve (BTC). Bij de eisprong zal de temperatuur opeens minstens 0,5 graad stijgen. 
    Als je regelmatig menstrueert, valt de eisprong ongeveer halverwege twee menstruaties. Door te vrijen in de 6 dagen vóór de eisprong heb je meeste kans om zwanger te worden. Het is niet nodig om meer dan eens in de twee tot drie dagen te vrijen.
- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 1 beoordeling

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 20-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -