Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat beïnvloedt de kwaliteit van sperma?

5 uit 5 - 1 beoordeling
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Er zijn verschillende factoren die de zaadkwaliteit kunnen beïnvloeden.

  • Warmte. De zaadballen hebben een temperatuur van 35 graden. Dat is lager dan de lichaamstemperatuur (37 graden). Voor een optimale zaadproductie is deze temperatuur belangrijk. Factoren die de tempratuur van de zaadballen verhogen zoals strak ondergoed of een warm bad kunnen dus het beste vermeden worden.
  • Roken en drugsgebruik. Roken kan een ongunstig effect hebben op de kwaliteit van zaad. Ditzelfde geldt voor het gebruik van drugs.
  • Vitamine. Een tekort aan vitamine C in de voeding draagt mogelijk bij aan een verminderde kwaliteit van het zaad.
  • Alcohol Overmatig gebruik van alcohol (meer dan twee glazen per dag) kan de kwaliteit van het zaad ongunstig beïnvloeden.
  • Koorts. Koorts is soms een tijdelijke oorzaak van verminderde zaadkwaliteit.
  • Frequentie van zaadlozing. Heel weinig of juist heel vaak een zaadlozing hebben, speelt bij sommige mannen een rol bij een verminderde zaadkwaliteit. Over het algemeen bevordert het 'sparen' van zaad gedurende langere tijd de kwaliteit niet.
  • Hormonale oorzaken. Een te lage productie van follikelstimulerend hormoon (FSH) dat stimuleert de zaadballen kan leiden tot een slechte kwaliteit van het zaad, maar deze hormoonstoornis is erg zeldzaam.
- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 1 beoordeling

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 03-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl