Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Leefstijlaanpassingen om de kwaliteit van sperma te verbeteren

5 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De meeste (echt)paren zijn zich bewust van het belang van prenatale gezondheidszorg voor een succesvolle zwangerschap en een gezonde baby. Maar ook ruim vóór de zwangerschap zijn er gezonde veranderingen in leefstijl mogelijk die de vruchtbaarheid vergroten.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de vruchtbaarheid van de man de laatste jaren aan het afnemen is. Milieuvervuiling, stress en slechte leef- en eetgewoonten vormen een belangrijke oorzaak van deze afname. Ook de late leeftijd waarop stellen zwanger willen worden heeft effect op de vruchtbaarheid van het mannelijk zaad. Door het aanpassen van de leefstijl kan de man zelf al een grote stap maken om zijn vruchtbaarheid te behouden of te verbeteren. Gezonde voeding, en dus het binnenkrijgen van voldoende vitaminen en mineralen, draagt er aan bij dat de vruchtbaarheid van de zaadcellen verbetert. Ook voldoende lichaamsbeweging, stoppen met roken, het vermijden van stress en het verminderen van alcohol- en cafeïnegebruik zorgen voor een grotere kans op een zwangerschap.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 03-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -