Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat als kinderen geconfronteerd worden met kanker bij een naaste?

5 uit 5 - 9 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Voor kinderen die geconfronteerd worden met kanker in hun omgeving is het goed om hierover te kunnen praten en de situatie te begrijpen. Op het internet zijn verschillende platforms waar je terecht kunt om met lotgenoten te praten. Deze stichtingen en verenigingen geven ook informatie en adviezen over het omgaan hiermee.

De Stichting Diagnose Kanker is een digitaal lotgenoten contact voor patiënten en lotgenoten. Via deze site kun je bijvoorbeeld door een forum of door te chatten contact leggen met lotgenoten.

Een andere site voor lotgenotencontact is die van Stichting Jongeren en Kanker. Deze stichting organiseert ook activiteiten.

Ben je op zoek naar een site met informatie over kanker voor jonge kinderen dan is de site Kankerspoken heel geschikt. Deze site is op maat gesneden voor kinderen van verschillende leeftijdscategoriën: onder de 9 jaar, van 10-12 jaar en vanaf 13 jaar. Ook richt de site zich in aparte rubrieken op ouders, leerkrachten en hulpverleners. Daarbij komt onder andere het omgaan met emoties van kinderen aan bod en worden boeken en tips aangeraden.

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 9 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 19-07-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -