Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat kun je doen tegen pijn bij doorkomende tandjes?

4.5 uit 5 - 40 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je baby pijn van de doorkomende tandjes ervaart, kun je je als ouder soms behoorlijk machteloos voelen. Wat je ook doet, niets lijkt te helpen. Onderstaande maatregelen kunnen je helpen om de pijn van je baby (als gevolg van doorkomende tanden en kiezen) te verminderen:

  • Masseer het tandvlees zachtjes met je vinger. Dit kan de irritatie verminderen.
  • Laat je kind ergens op kauwen. Geef bij voorkeur een gekoelde bijtring om de pijn te verzachten.
  • Geef je kind koel drinken. Dit kan verlichting geven.
  • Zuigen op een duim of speen kan ook verzachtend werken.
  • Bij de apotheek en drogist zijn verschillende medicijnen (crèmes, tabletjes en druppels) voor het doorkomen van melktanden verkrijgbaar, bijvoorbeeld de druppels van Dentinox. Deze breng je met een wattenstaafje aan op de pijnlijke plaatsen van het tandvlees. Dentinox bevat de werkzame stof lidocaïne. Dentinox is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek*. 

Naast deze tips is het belangrijk om je kind te troosten en voldoende aandacht te geven. Als dit alles niet helpt, dan is er nog geen reden tot paniek. Het krijgen van tanden is namelijk een natuurlijk proces en geen ziekte. De pijn en klachten verdwijnen vanzelf zodra een tand in zijn geheel is doorgekomen. Tot die tijd is het geduldig wachten. 

*Gebruik Dentinox niet bij infecties, zweren of verwondingen in de
mond en bij allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kun je vinden in de bijsluiter. Lees voor het gebruik de bijsluiter in de verpakking.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 40 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

KOAG-nr.: 101-0818-1161

.
- Advertentie -
- Advertentie -