Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Doorkomende tandjes bij baby's

4.5 uit 5 - 40 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Wat een mijlpaal: de eerste tandjes van je baby! Toch kunnen doorkomende tandjes zowel voor de baby als ouders erg lastig zijn. Het proces van tandjes krijgen gaat bij veel kinderen namelijk gepaard met een pijnlijke mond en andere ongemakken. Vaak resulteert dit in meer huilbuien dan normaal. En deze huilpartijen kunnen je als ouder weer tot wanhoop drijven, vooral als ze in de nachtelijke uurtjes plaatsvinden.

Belangrijk voor ontwikkeling

Dossier Doorkomende tandjes bij baby'sHet krijgen van tandjes en kiezen is belangrijk bij de ontwikkeling van kinderen. Ze dragen bij aan een duidelijke uitspraak van woorden. Daarnaast zijn ze belangrijk om voedsel mee te kauwen. Hoe meer tanden je kindje heeft, hoe meer je kunt variëren qua voedsel. Niet alleen fruithapjes meer, maar ook eens een lekkere boterham met smeerkaas én korst.

In dit dossier lees je meer over doorkomende tandjes bij baby’s. Want welke tanden komen als eerste door? Hoe kun je zien dat je baby last heeft van doorkomende tandjes? Wat doe je tegen de pijn? En hoe moet je een beginnend melkgebitje verzorgen? 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 40 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

KOAG-nr.: 101-0818-1161

.
- Advertentie -
- Advertentie -