Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kun je nog wel borstvoeding geven bij doorkomende tandjes?

4.5 uit 5 - 40 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De borstvoeding kan gewoon doorgezet worden als de eerste tandjes bij de baby doorkomen. Baby’s met een beginnend melkgebit moeten wennen aan drinken met tanden en hebben de neiging om overal in te bijten, dus ook in jouw borst(en). Dit kan behoorlijk onprettig en vervelend zijn. Je tepel kan hierdoor gevoelig worden. Het bijten in de borst kun je gelukkig gemakkelijk afleren. 

Zodra je baby in je tepel hapt, haal je hem voorzichtig van je borst af. Na een klein tussenpose kun je hem weer voorzichtig aanleggen. Herhaal dit net zolang totdat de baby ophoudt met bijten, dit is meestal maar een paar keer. Verder is het belangrijk dat je zelf je baby goed aanlegt. De tepel moet schuin naar boven richting het gehemelte achter de bovenste snijtanden langs gaan. Tijdens het drinken gaat de tong over de onderste tanden, waardoor het onmogelijk is dat hij zijn tanden in de borst zet.

Flesvoeding en doorkomende tandjes

Rond een half jaar wordt de fles met speen (deels) vervangen door een tuitbeker. Dat is in principe dezelfde periode als de eerste tandjes doorkomen. Doordat een tuitbeker hard is, kan het drinken bemoeilijkt worden. Hierdoor kan ook de eetlust afnemen. Om de pijn bij het drinken te verminderen kun je tijdelijk teruggaan naar een fles met speen. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 40 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

 KOAG-nr.: 101-0818-1161

.
- Advertentie -
- Advertentie -