Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat zijn plantensterolen?

4.5 uit 5 - 159 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Plantensterolen zijn natuurlijke stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in plantaardige oliën, noten, granen, fruit en groente. Plantensterolen hebben een structuur die vergelijkbaar is met die van cholesterol. Hierdoor blokkeren de plantensterolen gedeeltelijk de absorptie van cholesterol vanuit de darmen. Dit resulteert in een verlaging van LDL-cholesterol in het bloed. Plantensterolen komen van nature voor in:

  • Granen
  • Zaden
  • Noten

Omdat plantensterolen slechts in kleine hoeveelheden voorkomen in de natuur, worden deze  toegevoegd aan producten voor als je verhoogd cholesterol hebt. Bekijk waar plantensterolen in zitten en hoeveel je ervan nodig hebt om het cholesterol te verlagen.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 159 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 15-06-2020

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl