Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Welke beroepsgroepen hebben een verhoogd risico op beroepskanker?

1.2 uit 5 - 40 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Kankerverwekkende stoffen komen voor in de meest uiteenlopende beroepen. Zo verhoogt asbest, wat in de scheepsbouw en woningbouw wordt gebruikt, de kans om long- en borstvlieskanker te ontwikkelen. Mensen die in de olieraffinage werken en blootgesteld worden aan benzeen, hebben een verhoogd risico op leukemie. Bepaalde kleurstoffen in de kleurstoffenindustrie zijn geassocieerd met het krijgen van blaaskanker. Verder zijn kankerverwekkende stoffen onder meer ook te vinden in metaalbedrijven, chemische industrie, ziekenhuizen en onderzoekslaboratoria.

Pipet met chemicaliënIn Nederland overlijden jaarlijks 42.000 mensen aan kanker. Het onbewust omgaan met kankerverwekkende stoffen op het werk kan voor een deel bijdragen aan deze kankersterfte. In Nederland zijn geen gegevens bekend over de verhouding tussen kankersterfte en kankerverwekkende stoffen op het werk. Wel is bekend dat jaarlijks 900 tot 1.300 mensen in Nederland sterven aan de gevolgen van blootstelling aan asbest. Het is dus belangrijk om bewust te zijn van de eventuele aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen in je werkomgeving en maatregelen te treffen.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

1.2 uit 5 - 40 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 21-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -