Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Q10 en hart- en vaatziekten

4.5 uit 5 - 184 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Al geruime tijd weten we dat het Q10-niveau lager is bij mensen met hartproblemen. Aangezien het hart een van de hardst werkende spieren in ons lichaam is, heeft het veel energie nodig. Daarom heeft het hart van nature ook een hoog Q10-gehalte. Bij hartpatiënten bevat het hart veel minder Q10.

KiSel-10 & Q-Symbio: revolutionair onderzoek

Een belangrijk onderzoek naar de relatie tussen Q10 en hart- en vaatziekten was de KiSel-10 studie, genoemd naar de plaats van het onderzoek Kisa, selenium en Q10. Aan het onderzoek deden ruim 400 70-plussers mee. De ene helft kreeg elke dag Q10 en selenium supplementen, de andere helft placebo’s (neppillen). De groep die supplementen kreeg had tot wel 54% minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten. Ook was bij deze groep de hartspier sterker.

Een ander belangrijk onderzoek was de Q-Symbio studie. Hieruit bleek dat Q10-supplementen de overlevingskans van mensen met een zwak hart sterk verbetert. Ook zorgde het gebruik van Q10-supplementen voor minder ziekenhuisopnames door hartproblemen.

Q10 lijkt dus erg belangrijk te zijn, zeker tijdens het ouder worden als het Q10-niveau afneemt. Op de volgende pagina lees je waar Q10 nog meer goed voor is.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 184 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -